tisdag 5 februari 2019


Jesu seger 59,
Genom Ormens förförelse har Kyrkan fallit



Vi läste i förra avsnittet om hur ormen idag förför Kristi församling, alltså Kyrkan, och vi kan läsa om resultatet Den Fallna Kyrkan i Upp 18 och vi citerar här några versar.

Upp 18:1 Och sedan ser jag en ängel [budbärare, sändebud] som kommer från himmelen, som har väldig makt, och som lyser upp jorden med sin härlighet [majestät].
Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.
Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].
Upp 18:4 Och jag hör en annan röst [ljud] från himlen som säger: Gå ut från henne mitt folk, så att ni inte har delaktighet i hennes synder, och så att ni inte får av hennes plåga [förbannelse].
Upp 18:5 För hennes synder når upp till himmelen och Gud minns hennes onda handlingar.


Här ser vi just hur den här kyrkan är, sedd med Guds ögon. Det är en fallen kyrka som alltså blivit resultatet av Ormens, Drakens, härjningar. Och det är den kyrkan vi ser runt om kring oss idag och som skulle ståt upp och försvarat de Kristna värdena i den här världen där allt sådant dras i smutsen och krossas.

2 Tess 2:7.  För som en hemlighet verkar redan laglösheten [ogudaktigheten, orättfärdigheten], men nu håller han tillbaka [håller han fast, har han], innan han skall träda fram vid midnatt [mitt i, bland].

Här ser vi hur en person håller tillbaka innan laglösheten kan träda fram vilket den kommer att göra vid midnatt. Alltså nu.

Vi kan också läsa samma ord i 1917 års översättning.

2 Tess 2:7 Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam; allenast måste den som ännu håller tillbaka först skaffas ur vägen.

Och där ser vi just det här att något håller tillbaka som först kommer att tas bort. Och där har vi vår fallna kyrka som gått på ormen, drakens förförelse. Och som alltså nu inte längre håller tillbaka utan Laglösheten kan nu verka för fullt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar