måndag 2 september 2019


De 7 Församlingarna 59,
Jesu Demokrati är öppen och klarsynt

Jesu demokrati är öppen, klarsynt och gör att vi kan se, vad som verkligen  händer. Det är så en fungerande Demokrati ska vara.

Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam [vanära, smuts, korrumperade] syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du kan [för du skall] se.


En sann Demokrati ska vara genomskinlig som man säger idag. Är den det, då undviker man korruption och Svågervälde. Alla ser ju att det går rätt till.

I Sverige har Öppenheten varit en av grundpelarna, men idag kan vi se hur yttrandet begränsas, Hur vissa saker inte får sägas. Och vi kan också se hur våra massmedia går i politikernas ledband, och hur massmedia är fullt av vänster och miljöfolk.

Och idag finns det saker som håller på att fullständigt fördärva vårt Sverige, men man får inte tala om det. När saker verkligen skulle behöva sättas på platts och dras offentligt så att alla kunde se konsekvenserna av det vi pysslar med. Då är det förbjudet att yttra, och våra offentliga medier har liksom slagit en järnring runt, så att inget annat en det som anses som Politiskt Korrekt får komma ut.

I Jesu Demokrati däremot kan vi se, där är allt synligt, och allt är ädelt, och vi kan läsa om det här i Upp 21 om det Nya Jerusalem.

Upp 21:21. Och de 12 portarna är 12 pärlor, varje port är av en pärla. Och stadens gata är av rent guld, som genomskinligt glas.
Upp 21:22. Och jag ser inget tempel i den, för Jesus [Herren] Gud, den allsmäktige och Lammet är dess tempel.
Upp 21:23. Och staden behöver inte solen eller månen för att ha ljus i sig, för Guds strålglans lyser i den och dess lampa är Lammet.

I Jesu stad är gatorna genomskinliga, det är viktigt för Jesus. Det genomskinliga hör Jesus till, han står för sanningen.

Och vi ser också att det ljus som våra ögon ska se med det är Jesu ljus, dess lampa är lammet som det står här och Guds strålglans.

Motsatsen det tillstånd vi, mer och mer, har i Sverige idag, kan vi se i Upp 16, den 5:e Vredesskålen.

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].

Här ser vi hur det är i vår Demokrati idag. Det är mörker som råder, vi ska inte se verkligheten. Ja vi ska t o m bita sönder våra tungor. Alltså hålla tyst, inte våga säga det man tycker.

Och vi ser också att det är Jesus (alltså vår Gud) som man förtalar, Himmelens Gud blir smädad, och man vänder inte om.

Men det vi har i Sverige idag ska alltså ta slut och när vi kommer in i Jesu Demokrati då är det hans ljus som lyster och allt är genomskinligt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar