tisdag 3 september 2019


De 7 Församlingarna 60,
I vår tid kommer Guds Aga


Det är det vi ser idag. Guds Aga, Guds Fostran, Vi kan läsa här att Jesus säger: Alla som jag älskar tillrättavisar och Agar jag. Och så är det alltså med den tid vi nu lever i. Jesus är inte nöjd och han vill att vi ändrar oss.

Upp 3:19. Alla som jag älskar, tillrättavisar [varnar] jag och fostrar [lär upp, agar], var alltså ivrig och ändra dig [omvänd dig].


Vi ser idag hur mer och mer ondska kommer i vår tillvaro, och hur de goda trängs tillbaka. Och för många ser det hopplöst ut.

Men läster vi i Uppenbarelseboken så ser vi att nu på slutet ska Gud utgjuta sina vredesskålar över jorden och det är alltså det som äger rum nu och som ligger i Guds Aga och tillrättavisning i Upp 3:19.

Vi kan läsa om Vredesskålarna i Upp 16:

Upp 16:1 Och jag hör en väldig röst [ljud] från templet som säger till de 7 änglarna [budbärarna]: Gå och töm ut Guds vredes skålar på Jorden.
Upp 16:2 Och den 1:a går bort och tömmer ut sin skål på jorden [marken, landet] och det uppträder onda [skadliga, sjuka, gudlösa] och katastrofala [skadliga, syndiga, oanständiga] varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] på de människor som har Vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och de som dyrkar [älskar, tillber, böjer sig för] hans bild.
Upp 16:3 Och den 2:a ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i havet, och det blir blod, såsom från ett lik, och varje levande själ [ande, liv] i havet dör.
Upp 16:4 Och den 3:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i floderna och i vattnens källor och det blir blod [blodsutgjutelse].
Upp 16:5 Och jag hör sedan vattnens ängel [budbärare] som säger: Bara Jesus [Herren, Jashve] är rättfärdig [infriande, rättvis], för han är och han var och han är helig [barmhärtig], för det är du som dömer [prövar].
Upp 16:6 Och heligas och profeters blod tömmer [häller] de ut, och du ger dem då blod att dricka, för de är värda det.
Upp 16:7 Och vidare hör jag offeraltaret säga: Ja, Jesus [Herre, Jashve], Gud den allsmäktige, sanna och rättfärdiga är dina domar.
Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.
Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].
Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}
Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften (i andevärlden *) och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har skett [blivit till]. {* både grekiskt och judiskt tankesätt var att det var andar och demoner i luftrummet}
Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.
Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.
Upp 16:20 Och nu flyr alla öar, och berg går nu inte att finna.
Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].

Här i de olika vredesskålarna ser vi väldigt mycket av det vi ser idag. Och vi ser i vers 2 att allt börjar med Vilddjurets märke och bild och därifrån sprids sjukan. Vilddjurets bild är TV som är full av ondska idag och Vilddjuret märke är 666 alltså www. Men då ska man naturligtvis konstatera att inte all TV och allt på internet är från ondskan och något man ska undvika.

Vi ser i den andra vredesskålen hur hedna havet, alltså vår västvärld, har blivit som ett lik. Döda på ande.

Och i den tredje vredesskålen ser vi hur våra massmedia spyr ut våld och död över oss.

I den 4:e vredesskålen ser man hur Jesu sanning avslöjar människor.

I den 5:e vredesskålen ser vi vårt censurerade samhälle där t o m självcensur (bita sönder tungan) har blivit ett faktum som våra makthavare har drivit oss till.

I den 6:e vredesskålen ser vi de tre onda Andar som idag försöker ta över vårt samhälle, Ormen, Vilddjuret, och Den Falske Profeten. Alltså den Falska kyrkan, Socialismen och Globalismen, och slutligen Islam. Och deras mål idag är att utrota israel. Något vi kan läsa om hur det ska tillgå i Hes 38 och 39. Där vi i vår tid har passerat Hes 39:11. Där Gog har fått Gaza remsan, där Hamongog ligger.

Det är mycket att tala om det här men vi hinner inte det här. Men det finns mera i tidigare inslag på min Blogg och här nedan har jag lagt ut två länkar till summeringar från tidigare inlägg på bloggen.




Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar