torsdag 19 september 2019


De 7 Församlingarna 76,
Summering
Guds tre Ve och våra Världskrig


Ve, Ve, Ve

Det finns många som talar om att det ska komma ett tredje världskrig, men stämmer det, det finns tre ve i Uppenbarelseboken och två av dem är de två världskrigen som vi hade under 1900 talet, men är det tredje något annat. Låt oss på nytt titta på Guds tre Ve.


De 7 Församlingarna 36, Här börjar en helt ny tid med mycket elände

Här händer något nytt. En Ängel förklarar att nu kommer en tid som kännetecknas av Ve, Ja det är så säkert att det blir elände att Bibeln upprepar det 3 gånger. Ve, Ve, Ve.

Och när vi ser tillbaka i tiden så gick vi här från medeltid och in i Nyare tid, sett Historiskt.

Upp 8:13. Och jag ser och jag hör en ängel [budbärare, annan grundtext: örn], som flyger högt på himlen [i himlens mitt], och säger med väldig röst: Ve, ve, ve, de som bor på jorden, vid de 3 återstående änglarnas [budbärarnas] trumpet [basun] ljud, när de skall trumpeta [blåsa i basun].


De 7 Församlingarna 41, Den 5:e Basunen

Vi har nu kommit till den 5:e Basunen. Vi har ju sett hur de tidigare Basunerna har hängt ihop med respektive församling. Frågan är nu: Gör den 5:e det också.

Vi läser igenom det som står om den 5:e Basunen:

Upp 9:1. Och den 5:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och jag ser en stjärna som har fallit från himlen till jorden och den får nyckeln till dödsrikets [avgrundens] hål [brunn, schakt].
Upp 9:2. Och han öppnar dödsrikets [avgrundens] hål [brunn, schakt] och det stiger upp rök från hålet [brunnen, schaktet], som röken av en väldig ugn, och solen och luften förmörkas av hålets [brunnens, schaktets] rök.

För min del ser jag första världskriget i den 5:e Basunen. Och under första världskriget var det väldigt mycket Stadskyrkorna som dominerade våra länder. Alltså Reformationskyrkorna som styrde.

Sedan är det naturligtvis så att det inte var Stadskyrkorna som drev fram 1:a världskriget, men det utspelade sig under en tid när våra stadskyrkor hade en dominerande ställning.


De 7 Församlingarna 49, Den 6:e Basunen är Andra Världskriget

Andra Världskriget härjade under en tid när Väckelsekristendomen hade ett speciellt inflytande i den Kristna världen. Och när vi läser om den 6:e Basunen kan vi se flera saker som klart pekar på Andra Världskriget.

Andra världskriget var ett av de tre Ve:na som det talas om i samband med de 7 basunerna. Det var en hemsk tid, när bland annat 1/3 av alla Judar mördades, något som vi kan läsa om i den här profetian.

Upp 9:12. Det första ve är över, se ytterligare 2 ve kommer efter det här.
Upp 9:13. Och den 6:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och jag hör en röst från det gyllene offeraltarets 4 horn inför Gud.
Upp 9:14. Och han säger till den 6:e ängeln [budbäraren] som hade trumpeten [basunen]: Lös de 4 änglarna [budbärarna], som bundits vid floden, den väldiga Eufrat.
Upp 9:15. Och de löser de 4 änglarna [budbärarna] som förberetts till den timmen och dagen och månaden och året, för att döda en tredjedel av människorna.


De 7 Församlingarna 64, När den 7:e Basunen ljuder då kommer Guds rike

Vi har nu kommit till den 7:e Basunen och den talar om att Gud har fullbordat det han skulle göra. Vi är framme. Och som vi talat om tidigare är Laodicea den sista Församlingen som alltså är på slutet.

Man undrar då vad som ska hända fram till slutet, och som vi tidigare talade om så kommer Guds vrede i samband med Laodicea strax innan allt är klart. Och det ser vi här också och det är där vi är idag.

Upp 10:5. Och ängeln [budbäraren] som jag ser, som ställde sig på havet och på marken [jorden], lyfter handen mot himlen.
Upp 10:6. Och han svär [bedyrar] vid honom som lever i evigheters evigheter, som skapar himlen och det i den, och jorden [marken] och det på den och havet och det i det, att ingen tid skall vara mer.
Upp 10:7. Därför i den 7:e ängelns [budbärarens] ljuds dagar, när han trumpetar [blåser i basun], skall Guds hemlighet fullbordas [uppfyllas, avslutas], som han förkunnat [förkunnar] till sina tjänare profeterna.


De 7 Församlingarna 65, Är det 3:e Ve ett tredje Världskrig

Vi ser här att när den 7:e Basunen ska blåsas då föregås det av att det 3:e ve proklameras. Det blir alltså en svår tid. Och man kan jämföra med de två andra ve:na som var 1:a och 2;:a världs kriget. Men Blir det här ett världskrig eller kommer Guds Vrede att visa sig på annat sätt.

Upp 11:14. Det 2:a ve har gått, se det 3:e ve kommer snart.


De 7 Församlingarna 66, För Andra gången får vi läsa att när 7:e Basunen ljuder då börjar Messias riket

När bibeln tar en sak 2 gånger så är det för att visa att detta är en absolut sanning.

Och åter får vi alltså läsa att när den 7:e Basunen ljuder då kommer Kristi kungadöme, alltså Messias rike. Då ska Jesus regera. Det Judarna alltid längta efter, alltså sin Messias, det kommer då att uppfyllas, och Jesus kommer att bli Messias inte bara för Judarna utan för alla människor.

Upp 11:15. Och den 7:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och väldiga röster kommer från [i] himmelen som säger: De träder fram [blir till], vår Herres [Jesu] och hans Kirsti [Messias] kungadömen, och han skall regera i evigheternas evigheter.


De 7 Församlingarna 67, Gud har hållit sitt förbund

Det sista här är att vi får se Förbundsarken. Det är en symbol på Guds förbund och det har alltså nu fullföljts.

Upp 11:19. Och Guds tempel öppnas i himmelen och hans förbunds ark ses i templet och det kommer blixtar och dunder [ljud] och åskor och jordskalv och väldigt hagel.


Här har vi alltså den totala sammanställningen av Guds tre Ve och vi kan se att medan de två första ve pekade på 1 och 2:a Världskriget så pekar det tredje ve på att Guds rike kommer men före det kommer vreden, alltså vredesskålarnas tid. Och det är den tid vi har idag.

Man undrar om det finns ett krig också i vredesskålarna, för det står ju i de sista versarna att de tre onda andarna går ut till världens härskare och kallar dem till krig.

Läser man om det krig som det talas om här så är det Gog kriget (Hes 38 och 39) som nu har pågått sedan 1948 i olika omgångar, och om det ska mynna ut i ett totalt världskrig eller stanna vid lokala konflikter som vi sett hittills det vet bara Gud.

Men en sak är säker. Jesus vakar över sitt folk Israel och tillåter inte en total utrotning, och det vi sett hittills så är han med dem så att de har sitt land. Det som han lovat dem.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar