söndag 22 september 2019


Guds Himmel 2,
Var är Guds himmel idag


Det är en berättigad fråga. Förr trodde man att tittade man bara rakt upp så var där Guds himmel.

Och vi vet när Jesus for till himlen så lyftes han upp och ett moln tog honom bort.

Upp 4:2. Och strax kommer jag i ande och se en tron är placerad i himlen och på tronen sitter han.


Och det är intressant att på Hebreiska är det samma ord för Ande och Vind ordet Roach. Och så såg man också på det förr, det var i vinden, alltså luften som Anden fanns och vi läste att Johannes steg upp och kom i Anden.

Vi möter det här också i Bibelns Andra vers, där har vi just ordet Roach = Vind och Ande i meningen: Men Guds Ande var i rörelse över vattenytan.

1 Mos 1:2 <Trad:> Och jorden var totalt tom och mörker var över urhavet [avgrunden]. Men Guds ande var i rörelse över vattenytan.

Men idag vet vi att i luften ovanför oss finns ingen fysisk himmel med en Fysisk Gud. Det är bara luft och utanför den ligger vakuum och där går planeter och solar runt där finns galaxer etc och ingen himmel har vi sett hittills. Det finns de som tror att Gud skulle bo på en annan galax eller liknande. Men sanningen är att Gud är Ande och Himlen är en Andlig tillvaro.

Vi kan läsa om det här i Upp 6, där vi kan läsa om det 6:e sigillet som pekar på vår tid.

Upp 6:12. Och jag ser när han öppnar det 6:e sigillet, och se det sker en väldig jordbävning och solen uppträder svart som en sönderfransad säck [i slitet hårigt säck tyg] och månen uppträder som blod [blodsutgjutelse].
Upp 6:13. Och himlens stjärnor faller till jorden, som fikonträdet kastar sina omogna fikon av skakningarna från en väldig storm.
Upp 6:14. Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman, och varje berg och ö flyttas från sin plats.

Här står det just i vers 14 där vi läser: Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman. Och så är det alltså för oss som lever idag. Vi ser ingen himmel rent fysiskt.

Men här läser vi just att när Johannes kom till himlen det var när han fylldes med Ande. Då såg han Gud i himlen. Himlen är alltså något i den Andliga världen, inte i den fysiska.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar