fredag 3 juli 2020


Vår mediavärld 72,
7:e Vredesskålen,
Evangelium sprids



I den 7:e skålen ser vi hur Evangelium går ut. Och det är inte bara ljud, röster, ord, utan det är också ljus, blixtar, hela tillvaron lyses upp av Evangelium. Alla ser det.

Och det här har förekommit under hela församlingens tid. Men idag med massmedia så ar det starkare än någonsin.

Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften (i andevärlden *) och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har skett [blivit till]. {* både grekiskt och judiskt tankesätt var att det var andar och demoner i luftrummet}
Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.


Och det är intressant att se här hur det både är ljud och ord och röster, Och det är starkt som Åska. Och det som är intressant med Åska är att det är det närmaste våra elektromagnetiska radiovågor man kunde komma på den tiden. Åska genererar starka radiovågor. Och vi har därmed en koppling åter igen till Massmedia.

Det är både röster och ljus, Och röster är ju det predikade Evangeliet. Och ljus är den klarhet och sanning som ligger i Jesu Evangelium, och det liv som följer när man tagit emot Jesus.

Man kan också om man är intresserad i Massmedia, konstatera att det är både ljud som i Radio och ljus som i TV, och vi som lever idag vi vet att mycket av Evangeliet idag går ut just i Massmedia över världen och sprids med elektromagnetiska vågor.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar