lördag 4 juli 2020


Vår mediavärld 73,
7:e Vredesskålen,
Evangelium revolutionerar


Evangelium revolutionerar tillvaron. Vi kan se det när vi tittar i vår historia, När tron på Jesus kommer till ett land då började utvecklingen. Allt har blivit annorlunda. Det är som en total jordbävning där allt vänds upp och ner

Det är naturligt. När tron på Jesus får dominera då är man ärlig. Då förlåter man och glömmer. Då är man schyst mot varandra och luras inte. Och det är då det fungerar och vi får det samhälle vi vill ha.

Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.

Och just det här tänkandet som ligger i Jesu Evangelium, har alltså totalt förändrat vår värld. Och därmed är det som Bibeln säger: Frälsningen finns i Jesus, det är han som kan rädda vår värld.

Vi kan läsa om det här också i det 6:e sigillet.

Upp 6:12. Och jag ser när han öppnar det 6:e sigillet, och se det sker en väldig jordbävning och solen uppträder svart som en sönderfransad säck [i slitet hårigt säck tyg] och månen uppträder som blod [blodsutgjutelse].
Upp 6:13. Och himlens stjärnor faller till jorden, som fikonträdet kastar sina omogna fikon av skakningarna från en väldig storm.
Upp 6:14. Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman, och varje berg och ö flyttas från sin plats.
Upp 6:15. Och jordens styrande [kungar] och makthavarna och de rika och officerarna och de mäktiga och varje slav [tjänare] och varje fri, gömmer sig i grottorna och i bergens klippor.
Upp 6:16. Och de säger till bergen och till klipporna: Fall över oss och göm oss från hans ansikte, han som sitter på tronen, och från lammets vrede.
Upp 6:17. Eftersom hans vredes väldiga dag har kommit och vem kan stå fast.

Här i Upp 6 ser vi också den här väldiga jordbävningen och vi ser att därefter blir solen svart, och månen blir blod. Solen brukar vara en symbol för Jesus och månen för församlingen. Och det som alltså står här är att Jesus inte ska synas mera i vårt samhälle, hans klara ljus ska inte komma ut. Och församlingen ska förföljas, den ska möta blodsutgjutelse och kanske också den här röda färgen står för den Socialism som har snikit sig in i våra församlingar.

Och stjärnorna ska falla. Och vi ser idag hur nästan alla som ansågs vara något de avslöjas.

Och det är intressant att läsa att himlen rullas ihop som en bokrulle. Och så är det också, Jag minns själv hur man som barn trodde att där uppe satt Gud och tittade ner på oss, tills man fick klart för sig att där uppe var ju bara tomrum. Hela rymden är vakuum med olika himlakroppar farande runt i banor.

Men var är då Gud, finns han inte, jo han finns fortfarande men i Andevärlden. Gud är Ande.

Och vi kan också se hur de styrande inte klarar av att syra våra länder längre. Nu när Gud rasar av vrede och skakar hela vår tillvaro. Då for de gömma sig.

Men Jesus lever och även i denna tid har vi Jesus att gå till och han är vår fasta klippa.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar