måndag 6 juli 2020


Vår mediavärld 75,
7:e Vredesskålen,
Statskyrkorna tappar sitt grepp



Stad här står ju för den fasta tryggheten, alltså den kristna kyrkan och folkets städer blir då ett uttryck för stadskyrkan. Och att Stadskyrkorna faller det är också något vi ser idag. Statskyrkorna tappar idag sitt grepp i de länder som de finns i. Hela samhället blir ateistiskt och sekulärt och den tro vi hade där alla tillhörde Statskyrkan har för länge sedan passerats i dagens samhälle.

Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.


Det här har hållit på sedan mitten av 1800 taket, och det började med att Statskyrkorna tillät också andra kristna kyrkor och det var bra för då ökade tron och då kom många närmare Jesus.

Men det här har sedan använts av djävulen till att ta bort kristendomen, enligt principen. Får man ha annan tro måste man också får ha Ingen tro.

Och ända tills 1947 fick man inte ha Katolska kyrkor i landet. Så friheten till vilken tro som helst är alltså inte långt borta i tiden.

Och kopplingen mellan Staten och Svenska kyrkan upphörde först i årsskiftet 1999/2000 och eftersom den första kristen kungen Olof Skötkung kristnades och döptes runt år 1000 så hade Sverige då varigt kristet i c:a 1000 år.

Och så här har det gått i alla länder som haft statskyrkor, kyrkorna har mer och mer tappat sin makt och idag är det inte många som går i kyrkan och det är färre och färre som tillhör Svenska kyrkan.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar