torsdag 9 juli 2020


Vår mediavärld 78,
7:e Vredesskålen,
Allt blir relativt


Något som också gäller idag är att mycket har blivit relativt. Det absoluta har försvunnit. Berg, alltså det fasta finns inte mera.

Genom Historien har Kyrkan många gånger talat om vad som är sanningen och tvingat alla att tro så. Men så är det alltså inte längre.

Idag är det många som försöker hävda sin sanning, och då är det viktigt att vi står upp för Jesu sanning, och den Bibliska tron.

Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.
Upp 16:20 Och nu flyr alla öar, och berg går nu inte att finna.


Vi vet att folk för länge sedan ansåg att Jorden var platt. Att solen gick upp i öster, och vandrade över himlen och sedan ner i väster. För att på nytt komma till öster och där ta sig upp nästa dag.

Hela himlen var som en stor kupad skiva som Gud lagt över den platta jorden och där uppe bodde Gud.

Idag är jorden inte ens universums centrum. Den rör sig runt Solen och Solen rör sig runt i Vintergatan som är en av många galaxer i universum, som vi vet är otroligt stort. Ja men vet inte exakt hur stort och vad som ev. finns bakom. Eller är universum runt i en 4:e dimension. Etc. Ungefär som Jorden kan anses platt i två dimensioner och är rundad i den tredje.

Det är många frågor idag. Och ju fler saker vi kommer underfund med ju fler frågor kommer också.

Och vad är hastighet, ja hastigheten är relativ idag. Och ingenting kan röra sig fortare än ljusets. Men kan man skilja på två elementarpartiklar när de bildas, så beter de sig synkront även mycket långt från varandra, hur kommer det sig. Och precis så här är det, ju mer vi vet ju fler frågor får vi.

Och det är därför viktigt att vi har en fast punkt i tillvaron och vår fasta punkt det är Jesus och Gud och Bibelordet läst med Guds helige Andes ledning.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar