tisdag 12 januari 2021

 

Jesus presenteras 4,
Jesus är Gud så han vet allt
 

Jesus är det säkra vittnet, det han säger är sant och det beror på att han är Gud. Han vet allt både det som händer nu, det som har hänt och det som kommer att hända.
 
Det är därför som Jesus är säkerhet och en trygg hamn för oss för han vet vår framtid och kan inte bara säga vad som ska hända utan också styr vår framtid så den blir bra.
 
Och därför kan man läsa Uppenbarelseboken med visshet om att det som står där kommer att hända. Ja eftersom vi lever nära Jesu kommande idag så kan vi se att det mesta faktiskt redan har hänt.
 
Vilket visar att Jesus är Gud som kunde säga det här, och likaså att han som det står ska regera över hela världen och verkligen bli allas Kung.
 
Upp 1:5. Och från Jesus Kristus det säkra vittnet, den förstfödde från de döda, och jordens kungars herre, han som älskar oss, och badar [tvättar] oss från våra synder med sitt blod.
 
Att Jesus är det säkra vittnet ja sanningen det kan vi läsa på flera ställen. Vi har t ex:
 
Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
 
Och vi har flera ord i Uppenbarelseboken som tara om att Jesus står för sanningen.
 
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
 
Så när Jesus säger något då är det den fulla sanningen och något man kan lita på. Och så är det alltså med Uppenbarelseboken. Och vi kan alltså idag se hur nästan alla av profetior faktiskt redan har gått i uppfyllelse. Och då kommer alltså också de återstående att göra det.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar