tisdag 1 maj 2018


Ändetiden 418,
Summering,
Satans sista uppror och slutliga dom



Men när 1000 år har gått, Guds sabbat är över. Då kommer Satan igen. Han släpps ut ur sitt fängelse och förför på nytt och på nytt går folken mot Israel, på nytt är alltså Judehatet igång.

Men Gud räddar Israel och Satan hamnar nu i Sjön som brinner med Svavel. Nu är han för evigt borta.


Ändetiden 356, Satan släpps fri

Ja det låter otroligt, men Satan ska alltså på nytt efter de 1000 åren i fängelse, bli fri. Och det här är ju saker vi set i många sammanhang. När saker blivit bra återgår de efter en tid, till det som var, det som vi kommit ifrån.

Ondskan finns alltid på lur.


Ändetiden 357, Satan förför Gog och Magog

Gog och Magog läser vi om i Hes 38 och 39. Där går de mot Israel. Bibelstället i Hesekiel är en beskrivning av de krig som varit mellan Israel och Araberna sedan 1948 och kommer att fortsätta ett tag till.

Men vad är det då vi ser här i Upp 20:8 där Gog och Magog nämns, är det en ny våg av Judehat som skall komma efter 1000 årsriket. Vi ser idag hur Arabvärlden med sin religion Islam, har fått nästan alla länder med sig i sin strävan att förinta Israel och utrota Judarna. Så kommer det alltså att bli en gång till.


Ändetiden 358, Atombomber kommer att förinta Gog

Satan får alla med sig. Det är ett totalt krig mot Israel igen. Mot Guds folk.

Men här kommer Gud använda Atombomber för att förgöra de som går mot Israel.


Ändetiden 359, Satan, Djävulen kastas också i Eldssjön

Och nu kommer också Djävulen, Satan, att kastas i Eldssjön. Så till sist är alltså alla tre där. Satan, Vilddjuret och Den falske Profeten.

De kommer aldrig mer att komma fram. De är för alltid borta.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar