måndag 4 februari 2019


Jesu seger 58,
Ormen förför Kristi Kyrka idag


De här tre Onda Andarna, som vi läser om, angriper olika delar och på olika sätt i samhället, och en av de här krafterna är speciellt riktad mot den Kristna Kyrkan och det är Draken, som också kan översättas Ormen. Han som bedrog Eva.

Idag när Kristi kyrka borde stå starkare än någonsin då är den helt försvagad och ligger raklång för världens budskap, ja den går i täten på ondskans väg.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.


Att det är så här att våra kyrkor idag är helt fallna, har helt anammat världen, det är givetvis en sak i Andevärlden. Och det är inget som skett av en slump utan ingår i det som ska hända på slutet.

För att ondskan ska kunna komma fram fodras att Kyrkan har tappat sin makt och andliga styrka och det har givetvis skett som ett resultat av ett andligt angrepp.

Vi kan se att det som förekommer i Svenska Kyrkan idag är saker som varit fullständigt oacceptabla för ett antal år sedan. Men idag är vi där.

1 mos 3:1 Och ormen var listigast av markens djur som Guds Jashve hade gjort och han sade till kvinnan [Eva]: Men är det verkligen så att Gud har sagt, ni skall inte äta av alla träd i trädgården.

Eva är en symbol på Kyrkan i den här berättelsen, Eva som Adams hustru är som församlingen, som Kyrkan, som är Kristi hustru.

I 1 Mos 3:1 här ovan, kan vi se ormens ord till Eva och likadant gör ormen idag den vrider Guds ord så att det ska passa världens budskap och få kyrkan på fall och det har lyckats det kan vi se när vi ser våra kyrkor idag.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar