söndag 9 juni 2019


Jesu seger 178,
Jesu nåd gäller


Det viktigaste i Bibeln är nåden. Det är den som skiljer kristen tro från mänga andra religioner. Vi har Jesu nåd.

Han som är vår Gud, Jesus, har själv tagit straffet och vi är alla fria.

Upp 22:21. Vår Herres [Jesu, Jashve], Jesu [Frälsares] Kristi [Messias, den Smordes] nåd [glädje, gåva] vare med er alla, Amen [sant, fast].


Vi behöver inte tänka på något evigt straff, Någon evig förtappelse, för vi har nåden. I Jesu namn är vi fria.

Vi kan se vad det här innebär när vi läser Upp 20:7

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

De som är skrivna i Livets bok är de som slipper evig plåga, och för att bli skriven i Livets bok ska man ta emot Jesu nåd, och den är gratis.

Upp 22:17. Och anden och bruden säger: Kom. Och den som hör säger kom, och den som törstar kommer, och den som vill, mottar livets vatten fritt [gratis].

Vi kan också läsa ur brevet till Sardes där Jesus just säger det här att den som segrar skall aldrig strykas ur livets bok och segrar gör vi när vi tar emot Jesus för han seger gäller då för oss.

Upp 3:5. Den som segrar, han skall ikläda sig vita [skinande] kläder, och jag skall aldrig stryka ut hans namn från livets bok, och jag skall erkänna hans namn inför min fader och inför hans änglar [sändebud].

Jesu nåd gäller för oss alla, och det är bara att ta emot, och det är enda vägen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar