fredag 6 december 2019


Sigillen 34,
Himlen försvinner


Ja så är det idag, förr kunde man titta rakt upp och tänka på att där satt Gud. Där var himlen. Och där på höger sida satt Jesus.

Men idag vet vi att där uppe är bara den tomma rymden. Himmeln har rullats ihop som en bokrulle som det står. Den är borta.

Men Gud finns ju också idag så var är han då.

Upp 6:14. Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman, och varje berg och ö flyttas från sin plats.


Jo Gud är Ande, det är därför han har full kontroll. Han är evig, han är inte bara en fysisk grej som vi. Nej Guds himmel och Gud själv är något helt annat.

Och det här att rymden bara är vakuum och obeboeliga stenklumpar och gasmassor, etc. har vi kommit fram till i vår tid när vetenskapen forskat och studerat stjärnhimlen med teleskop.

Ja vi har t o m med åkt till en av himlakropparna, Månen och människor har gått runt där. Och sett att det är bara en stor sten. En stor sten utan atmosfär.

Och Mars som det fanns vissa människor som trodd var en Gud, krigsguden. Det är samma sak som Månen, en stor sten, men här har vi lite atmosfär, 1/100 del av den på jorden, så det går inte att leva där heller.

Och så här är det, och i vårt solsystem är det bara Jorden som är bebolig.

En fysisk himmel där Gud bor har alltså försvunnit, vi vet att den inte finns idag. Men Gud är Ande och i Andevärlden finns Gud kvar.

Och att Gud är Ande det ser vi på att han kan tala om vad som ska hända. Det kan inte något fysiskt. Det fysiska är bundet vid nuet och kan möjligen spekulera om vad som ska hända men inte säga det.

Men läser vi Bibelns profetior idag så visar det just att Gud finns. För vem kunde för 2000 år sedan förutse vår TV (Upp 13:14 – 15), och vårt internet, www (Upp 13:16 – 18), och våra satellit TV kanaler (Upp 14:6 – 11), om inte just Gud. En Gud som står utanför tid och rum.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar