måndag 18 januari 2021

Jesus presenteras 10, När Jesus kommer, kommer alla att se det

 

Jesus presenteras 10,
När Jesus kommer, kommer alla att se det


 
Det här är en vers som kullkastar den så kallade uppryckelsen. Där säger man ju att plötsligt ska alla troende som har olja i sina kärl ryckas upp i ett ögonblick och försvinna ut i Rymden.
 
Men i Upp 1:7 står ju att varje öga ska se honom, och ska begråta att man dödade honom. Ska det gå ihop sig måste Jesus komma tillbaka två gånger, men det hittar vi ingen stans i Bibeln att han ska göra.
 
Upp 1:7. Se, han kommer bland [med] skyarna och varje öga skall se honom, och honom som de har genomborrat [spetsat], och de skall begråta honom, alla jordens [landets] folk, Ja, Amen.
 
Och det här att alla ska se när Jesus kommer det hittar vi också i Jesu egna ord om sitt kommande och när ord styrker ord så kan man alltså vara ganska säker.
 
Mat 24:24 Ni kommer att väckas upp, på grund av att falska messiaser [lögnkristusar] och falska profeter [lögnprofeter] kommer och de kommer att göra [leverera] väldiga mirakel [tecken] och under, de är till för att lura [bedåra] de mäktiga och de utvalda [favoriterna].
Mat 24:25. Observera, jag berättar det i förväg för er.
Mat 24:26. Om de alltså säger till er: Se han är i öknen, gå inte ut dit. Se han är i de inre rummen [de privata rummen], tro det inte.
Mat 24:27. För precis som blixten utgår från öster och skiner ända till väster, så kommer det att också bli vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:28. För det är istället så att där den livlösa kroppen [lik] är där samlas örnarna [gamarna, rovfåglarna] (jfr aetos=örn, aer =luft=> ande, andar).
 
Här ser vi alltså samma sak. När Jesus kommer, kommer det inte att ske i hemlighet, Nej alla kommer att se det.
 
Och det är också intressant här att vi i vers 24, alltså innan Jesus kommer, där läser vi både om Falska Messias och Falska profeter. Och den som säger sig ska frälsa världen idag det är ju socialismen. Den utger sig alltså för att vara vår frälsare, messias, och är alltså en falsk sådan.
 
Parallellt med det har vi ju också den falske profeten, alltså Islam.
 
Så här ser vi just det vi ser idag. Och med alla massmedia och all teknik har vi fullt av tecken som aldrig funnits förut. Och våra massmedia är fyllda av lögner och förförelse. Och idag kan vi se bland vakna kristna hur man säger. Nu är vi i ände tiden och snart kommer Jesus. Och här ser vi alltså ett Bibelord som just visar att det är så.
 
Och det som också är intressant är Mat 24:28 för där ser vi vad man samlas kring idag. Det är det döda kadavret, Dagens samhälle utan Jesus är dött. Och fåglar är ju en symbol på andar och det är i själva verket döden, den döda kroppen, man samlas kring.
 
Och här är vi alltså också (i Mat 24:28) och det visar att snart kommer Jesus och vi ska se honom alla när han kommer.
 
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar