tisdag 4 januari 2022

Jesu ord om änden 10, Juridiken i Djävulens tjänst

Jesu ord om änden 10, 
Juridiken i Djävulens tjänst
 

 
Här ser vi hur det ska bli i änden. Den onde ska ta över rättsväsendet. Lagarna ska vara i den ondes tjänst, t o m Domarna ska vara styrda av ondska.
 

Och vi är där idag, så ser vårt samhälle ut. Lögnen styr och sanningen kommer inte fram. Och det som Bibeln fördömer, det lyfts fram i lagarna och får inte kritiseras för då kallas det för Hat.
 
Mat 24:9. Då skall de överlämna er [fängsla] till plåga [vedermöda, nöd, rädsla] och de skall döda er och ni skall bli hatade av alla folk [hedningar, raser] på grund av mitt namn.
Mat 24:10. Och de många kommer då göras till anstöt [lockas till synd, snärjas] och de kommer att överlämna [sätta i fängelse] varandra [inbördes] och de kommer att hata [avsky] varandra [inbördes].
Mat 24:11. Och många [stora, ofta] lögnprofeter [falska profeter, oäkta profeter] skall stå upp [vakna] och de kommer att lura [dåra, bedra] många [stora, ofta].
Mat 24:12. Och genom att ogudaktigheten [laglösheten, orättfärdigheten] ökar kommer omsorgen om andra [respekten, kärleken, godheten] att kallna väldigt [hos många].
Mat 24:13. Men den som härdar ut [lider, väntar på] till slutet, han kommer att bli räddad [frälst, helad].
 
Mark 13:9. Men ni blir varse [ser] dessa saker, för de kommer att föra er till domstolar och synagogor [församlingshus, samlingar, kyrkor], ni kommer att bli slagna [piskas] också av ledare [landshövdingar] och styresmän [kungar]. Ni kommer att bli utpekade på grund av mig, som ett budskap [till vittnesbörd] för dem.
Mark 13:10. Och evangeliet [det goda budskapet] måste först predikas [proklameras, förkunnas] för alla nationer [folk, hedningar].
Mark 13:11. Men när de då för bort er och överlämnar er, bekymra er aldrig vad ni då skall säga, och bry er inte om andra saker som i händelse av att de skall föra fram er. Det skall ges er i den timmen [stunden], tala det där. För det är inte ni som talar utan den helige ande.
Mark 13:12. Men bror [kristen trosfrände] kommer att överlämna bror [kristen trosfrände] till döden och far barnet och barn kommer att resa sig mot föräldrarna och de kommer att döda dem.
Mark 13:13. Och ni kommer att hatas av alla på grund av mitt namn, men den som tålmodigt väntar till slutet [resultatet] kommer att bli räddad [frälst, helad].
 
 
Luk 21:12. Men före allt detta kommer de att kasta sig över och gripa er och förfölja er och överlämna er till synagogor [församlingshus, samlingar, kyrkor] och fängelser [vakter], de för er till styresmän [kungar] och ledare [landshövdingar] på grund av mitt namn.
Luk 21:13. Men det resulterar för er i vittnesbörd.
Luk 21:14. Men lägg det på minnet [i era hjärtan], att inte tänka ut i förväg att svara emot.
Luk 21:15. För jag kommer att ge er ord och förstånd och ingen som är mot er kommer att ha kraft att motsäga er eller att stå emot er.
Luk 21:16. Och vidare kommer ni att överlämnas av föräldrar och bröder [kristna trosfränder] och släktingar [vänner] och dem ni älskar, och de kommer att döda er.
Luk 21:17. Och ni kommer att hatas av alla på grund av mitt namn.
Luk 21:18. Och inte ett hår från ert huvud kommer någonsin att gå förlorat [förstöras].
Luk 21:19. Genom tålamod skall ni vinna era liv [äga era liv, äga era själar].
 
Vi ser redan idag hur lagar skrivs mot de Kristna. Man får t ex inte i den vanliga skolan lära barnen bedja och välsigna dem i Jesu namn etc. Det är lagbrott. Och det här kallar man för en neutral skola. Men det är inte neutralt, man ha ju tagit ställning mot Jesus.
 
Och att tala fritt om vad vi som Kristna med stöd av Bibeln anser om vissa grupper leder till Hatbrott och dom.
 
Och domarkåren är idag Jävig och är fylld av så kallade Hilda och Ruben, ett närverk som har som mål att vrida domarna åt vänster och döma efter sina egna huvuden, inte neutralt och objektivt som det ska vara.
 
Vi är där men kanske har vi inte kommit hela vägen än. Men vi ser när vi läser på slutet i alla tre Evangelierna att den som håller ut till slutet ska blir räddad. Vi får alltså inte ger upp. Det är en tid av luttring och en tid när Gud låter problemen komma för att se vilka som verkligen är hans. Låt oss ha det med oss och hålla ut. Jesus finns alltid hos oss, det har han ju lovat.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar