söndag 16 januari 2022

Jesu ord om änden 22, Före Jesu kommande kommer censur och mörker och Kristendomshat

Jesu ord om änden 22
Före Jesu kommande kommer censur och mörker och Kristendomshat
 

Strax innan Jesus kommer så kommer en tid av mörker.
 
Här beskrivs det som att Solen mörknar och Månen inte ger sitt sken och Stjärnorna faller från Himlen. Och här har vi just det vi ser idag. Idag har vi censur och massmedia som inte sänder sanningen. Det är mörker och ljuset kommer inte fram.
 
Mat 24:29. Och strax efter, den tidens [dagarnas] vedermöda [prövningen, nöden] kommer det här, solen mörknar [grumlas] och det sker att månen inte ger från sig sitt ljus och stjärnorna de kommer att falla från himlen [skyn] och himlens makter [krafter] kommer att skakas [bli upprörda, röras upp, rysta, bli störda].
Mat 24:30. Och då [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] på [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.
 
Det starkaste ljuset alltså det som här beskrivs som solens ljus det är Jesus själv. Han är det stora ljuset som vi kan läsa om i Skapelse berättelsens 4:e dag.
 
Och det mindre ljuset det är församlingen och här i Mat 24 beskrivs det som månen. Och slutligen stjärnorna det är alla andra människor som bidrar till klarsynen i tillvaron.
 
Idag har vi en tid när Jesus inte får finnas i det officiella samhället och där församlingen har helt tappat sin tro och slutligen förnuftiga människor blir bortplockade från Youtube etc. och bara de som säger det tillåtna får finnas.
 
Det är en hemsk tid och vi är där som vi kan läsa om i Mat 24:29.
 
Och i näste vers kan vi se hur Jesus kommer, och de här två versarna tillsammans visar alltså var vi är.
 
Vi kan också titta här på den 5:e vredesskålen och där ser vi också hur Censur ja t o m självcensur kommer (Bita av sig tungan) och också det här bibelordet stämmer med var vi är idag.


Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].
 
När vi ser de här två bibelorden och deras placering på det absoluta slutet så inser vi att vi är mycket nära Jesu återkomst, Ja han kan komma när som helst
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar