lördag 7 september 2019


De 7 Församlingarna 64,
När den 7:e Basunen ljuder då kommer Guds rike


Vi har nu kommit till den 7:e Basunen och den talar om att Gud har fullbordat det han skulle göra. Vi är framme. Och som vi talat om tidigare är Laodicea den sista Församlingen som alltså är på slutet.

Man undrar då vad som ska hända fram till slutet, och som vi tidigare talade om så kommer Guds vrede i samband med Laodicea strax innan allt är klart. Och det ser vi här också och det är där vi är idag.

Upp 10:5. Och ängeln [budbäraren] som jag ser, som ställde sig på havet och på marken [jorden], lyfter handen mot himlen.
Upp 10:6. Och han svär [bedyrar] vid honom som lever i evigheters evigheter, som skapar himlen och det i den, och jorden [marken] och det på den och havet och det i det, att ingen tid skall vara mer.
Upp 10:7. Därför i den 7:e ängelns [budbärarens] ljuds dagar, när han trumpetar [blåser i basun], skall Guds hemlighet fullbordas [uppfyllas, avslutas], som han förkunnat [förkunnar] till sina tjänare profeterna.


Här ser vi just det att den 7:e Basunen är den sista och när den blåser då är Guds hemligheter fullbordade, Då har han frälst världen. Då gäller alltså Gud rike, Jesus regerar.

Man kan se här att ängeln står både på havet och på land. Och det talar om både Hedningarna (alltså vi icke judar) och Israel. Havet är ju hedningarna och land är Israel. Allt är alltså inkluderat i Guds frälsning.

Och vi kan också se i den sista meningen, att allt ska ske på det vis som det står i profetiorna. När vi tror på Jesus och läser hans profetior behöver vi inte vara okunniga om vad som ska hända och vad Gud gör.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar