torsdag 12 augusti 2021

Guds frälsningsplan 191, Guds rike kommer att vara för evigt

Guds frälsningsplan 191,
Guds rike kommer att vara för evigt
 

Det finns inget slut. Gud lovar mänskligheten
en evig existens. Så länge Jorden finns kommer allt att fungera.
 
Och vi vet idag att Jorden ska finnas till i ytterligare några miljarder år innan Solen exploderar och jorden blir obeboelig Så det finns alltså ett stort antal år framåt och Gud lovar alltså att allt ska fungera.
 
1 mos 8:22 <Trad:> Aldrig under jordens alla dagar skall sådd och skörd och köld och värme och sommar och vinter och dag och natt, ta slut.
| <Alt:> Aldrig under den fasta grundens [landets] alla dagar kommer styrka och förgrening och tystnad och ånger [medkänsla] och höjdpunkt och mogenhet och liv och tillbakagång [cyklisitet], ta slut.
 
Det är just det här vi har att se fram mot som Kristna. Jesus ska komma och allt ska bli bra. Och ett annat ställe där vi ser samma sak, hur fantastiskt allt kommer att bli det är i Upp 21 och 22 och vi ska ta några versar därifrån.
 
Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.
Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.
Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.
Upp 21:6. Och han säger: Det är gjort [har blivit till, har fötts]. Jag är Alfa och Omega, början och slutet [resultatet]. Åt den som törstar skall jag ge från källan med livets vatten, fritt [gratis].
Upp 21:7. Den som segrar skall ärva [få] allt och jag skall vara Gud för honom och han skall vara min son [sonen till mig].
 
Upp 21:23. Och staden behöver inte solen eller månen för att ha ljus i sig, för Guds strålglans lyser i den och dess lampa är Lammet.
Upp 21:24. Och folken, som frälsas [räddas] skall vandra i dess ljus och jordens konungar [herrar] bär sin ära och lovprisning in i den.
Upp 21:25. Och dess portar skall inte stängas på hela dygnet, för det skall inte vara natt där.
Upp 21:26. Och man skall bära folkens ära och lovprisning till den.
 
Upp 22:1. Och han visar mig en ren flod, med livets vatten, skinande [klart] som kristall, som kommer från Guds och Lammets tron.
Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].
Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.
Upp 22:4. Och de skall se hans ansikte och hans namn på sina pannor.
 
Det här är fantastiska ord och de visar vilket fantastiskt rike Gud kommer att ge oss och i alla Evighet.
 
Men som vi också har sagt så kommer först 1000 års riket och därefter kommer det här Eviga riket. Men som vi sagt tidigare så ska vi inte spekulera för mycket i exakt hur Gud kommer att göra det, han vet. Men ett vet vi och det är att när Gud får råda då kommer vi dit och vi vet att vi kommer att göra det och det blir evigt.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar