fredag 13 augusti 2021

Guds frälsningsplan 192, Åter ser vi missionsbefallningen

Guds frälsningsplan 192,
Åter ser vi missionsbefallningen
 

Missionsbefallningen är viktig, och det är därför den kommer igen gång på gång. Redan i 1 Mos 1 stötte vi på den två gånger, och Jesus har själv gett oss den i Evangelierna.
 
Det är det som är vår uppgift som Kristna, när vi vet vilket fantastiskt rike Jesus har så ska vi alltså gå ut med det och tala om det för alla så att det blir spritt och Guds ord kan få den verkan som Gud har tänkt sig och vi får den fantastiska värld som vi just har läst om.
 
1 mos 9:1 <Trad:> Och Gud välsignade Noa och han söner och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden.
| <Alt:> Och Gud hyllade Herren [Noa] och hans lärjungar och sade till dem: Var fruktsamma och överflöda och fullfölj den fasta grunden.
 
Och vi kan här läsa också Jesu egen missionsbefallning i Markus
 
Mark 16:15. Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.
Mark 16:16. Den som tror och blir döpt kommer att bli frälst [räddad] men den som inte tror han kommer att bli fördömd.
 
Idag är vi där att alla folk har hört Evangelium. Och vi har hela internet fullt av kristna sidor med Jesu Budskap och vi har satelliter som flyger runt vår Jord och ropar ut Jesu evangelium. Så idag finns det tillgängligt överallt.
 
Vi kan titta på Upp 14:6 – 7 så har vi profetian som talar just om våra kristna kanaler på Satielit TV.
 
Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.
 
Här ser vi Evangelium och hur det förts ut till alla folk, Idag är vi där i Bibelordet och att föra ut Evangelium till alla folk är därmed fullföljt. Och Jesus kan komma när som helst och snart är vi alltså där. Vi får se honom och hans kraft kommer över oss och kommer att ge oss det rika han vill att vi ska ha.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar