torsdag 3 december 2020

Frälsningen 28, Jesus är värd ära och lovprisning

 

Frälsningen 28,
Jesus är värd ära och lovprisning

 
Jesus är värd all lovprisning för det är hans offer som har gett oss frälsning. Det var Jesus som bar alla våra synder och tog straffet på sig.
 
Upp 21:23. Och staden behöver inte solen eller månen för att ha ljus i sig, för Guds strålglans lyser i den och dess lampa är Lammet.
Upp 21:24. Och folken, som frälsas [räddas] skall vandra i dess ljus och jordens konungar [herrar] bär sin ära och lovprisning in i den.
 
Upp 21:26. Och man skall bära folkens ära och lovprisning till den.
 
 
Att Jesus var vårt offerlamm kan vi läsa om i Upp 5
 
Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.
Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.
Upp 5:7. Och han kom och mottog boken från höger hand, hans som sitter på tronen.
Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.
Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.
Upp 5:11. Och jag ser och hör många änglars [sändebuds] röst runt tronen och väsendena och de äldste och deras antal är 10 000 gånger 10 000 och 1000 gånger 1000.
Upp 5:12. Det är en väldig röst [ljud] som säger: Det slaktade Lammet har rätt [är värdig], att mota kraft och rikedom och visdom och makt och ära och strålglans och välsignelse.
Upp 5:13. Och hela skapelsen, med himlen och jorden och det som är under jorden och på havet, och alla i dem, hör jag, vilka säger: Välsignelsen och lovprisningen och äran [härligheten] och makten, tillhör han som sitter på tronen och lammet, i evigheternas evigheter.
 
Och här ser vi den väldiga hyllning som Jesus får. Och det är alltså Jesus värd för han räddar oss undan den Ondes snaror och det är genom Jesus, de slaktade lammet som vi får frälsning,
 
 
Karl Håkan
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar