lördag 5 december 2020

Frälsningen 30, I Guds stad är alla frälsta

 

Frälsningen 30,
I Guds stad är alla frälsta
 

Ingen kommer in i Guds stad som inte är frälst. Nu ser vi det igen. Det är viktigt, därför tas det en andra gång. Och vi kommer faktiskt att möte det en tredje gång längre fram. Det här är en absolut sanning.
 
Synd får inte finnas i Guds stad och det är bara genom frälsning vi blir av med den. Det är genom Jesu försoning som vi blir rena från synd.
 
Upp 21:27. Och ingen som gör orenheter [världsligheter, vanhelgar] och som ägnar sig åt avgudadyrkan [styggelser] och lögn [oärlighet], kommer någonsin in i den, utan endast de som är skrivna i livets bok, Lammets.
 
Här hittar vi det tredje gången.
 
Upp 22:15. Men utanför är hundarna [de onda och orena människorna] och trollkarlarna [förgiftarna] och horkarlarna [de manliga prostituerade, de otuktiga] och mördarna och avgudadyrkarna och alla som älskar och som nyttjar lögn.
 
Och här har vi också den första gången vi mötte det här budskapet i Upp 21 och 22
 
Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.
 
Som vi ser så varierar synderna i de olika uppräkningarna, men en sak är säker, de som ägnar sig åt synd kommer inte in i Guds stad, Ja de ska t o m hamna i sjön som brinner med eld och Svavel. Gud tar i här för det här är viktigt.
 
Men då ska vi också påminna om det vi sa tidigare att Guds portar till frälsning alltid är öppna. När som helst under livet får man komma till Jesus och får alla sina synder förlåtna och får gå in genom Porten till staden. Så det gäller att använda möjligheten medan vi lever och har vår fria vilja att följa Jesus.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar