onsdag 2 juni 2021

Guds frälsningsplan 120, Judarna blev fördrivna som straff

Guds frälsningsplan 120,
Judarna blev fördrivna som straff
 

Redan här har vi alltså profetian att Judarna ska bli fördrivna och flyktingar på Jorden. Och vi vet att efter Templets förstörelse så började förföljelsen och fördrivningen av Judar.
 
Och Israels land blev förbannat, det skulle inte längre försörja Judarna.
 
1 mos 4:11 <Trad:> Och nu förbannar jag marken som öppnat sin mun för att ta emot din broders blod från din hand.
| <Alt:> Och nu häller jag mitt vatten över henne från mänskligheten, som sprider ut sin läras ord, din broders like, på grund av dig.
| <Alt2> Och nu fördärvar jag överskjutande mark som utbredde sin kant, du erhöll lika del som din bror, för dit bruk.
1 mos 4:12 <Trad:> För när du arbetar med marken skall den inte längre ge säd som den tidigare har producerat åt dig, du skall bli flykting och kringvandrande på jorden.
| <Alt:> För du skall arbeta med mänskligheten, du skall inte ha ett slut, hon skall ge fasthet åt dig, borttagen men ett berg skall du bli på den fasta grunden [jorden].
| <Alt2:> För du skall arbeta med marken, inte förstöra, det skall ge fasthet åt dig, i det förtryck och ostabilitet det blir i landet.
 
Och inte nog med att de ska bli fördrivna från sitt land de ska bli kringvandrande och vi vet hur Judarna har blivit fördrivna från det ena landet till det andra och i snart sett alla länder i världen har Judarna bott.
 
Straffet var alltså grymt, Men det stod här att läsa, och Israel hade alltså den här profetian långt innan det ägde rum och de kunde alltså läsa vad straffet skulle bli om de dödade Jesus och inte tog emot honom om de förstått vad profetian här sa.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar