lördag 26 juni 2021

Guds frälsningsplan 144, Guds Ark Jesu församling är täkt av försoning

Guds frälsningsplan 144,
Guds Ark Jesu församling är täkt av försoning
 

Noa skulle täcka arken med bäck, både invändigt och utvändigt,. Beck är samma ord som försoning på Hebreiska. Och det är alltså det som Jesu församling är täckt av. Alla som kommer in i Jesu församling, tar emot Jesu frälsning blir försonade.
 
1 mos 6:14 <Trad:> Gör en ark åt dig av gofer träd, du skall göra arken med flera rum och du skall täcka den på insidan och på utsidan med beck [försoning].
| <Alt:> Gå och erbjud ditt bröst [bröstkorg] med fastheten [stabiliteten, råden] i sig, ditt bröst skall ha enormt utrymme [flera rum], och du skall täcka den med renhet [rena den], inifrån och ut [från gatan] genom försoning.
 
Alltså även här möter vi försoningen och alla som är i arken är i försoningen. Det gemensamma är just försoningen.
 
Och när vi läser den alternativa översättningen så kan vi också läsa att Arken ska täckas med renhet genom försoningen. Jesus renar den genom sin försoning. Och försoningen finns runt omkring alla som kommer in i arken och alltså blir försonade.
 
Och här har vi alltså åter en parallell till församlingen. För att komma in i församlingen ska man ta emot Jesus och hans försoning, och då blir man ren och kan vara inne i Arken. Inne i Guds församling, inne i det skyddade området där Jesus vandrar omkring och sköter oss.
 
Men att det också finns försoning, renhet på insidan visar att även när man kommit in i Församlingen, Arken behöver man fortfarande Jesu försoning. Vi lever alla i en värld full av lockelser och förförelse, men genom att leva i Jesu försoning och ha hans ord för ögonen så kan vi leva ett liv i Jesu renhet. Och ha Jesu lag i våra hjärtan. Som Bibeln säger att Gud ska göra.
 
Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar