lördag 12 juni 2021

Guds frälsningsplan 130, Guds frälsningsplan med Noa

Guds frälsningsplan 130,
Guds frälsningsplan med Noa
 

Här i 1 Mos 6:1 – 4 kan vi se Guds frälsningsplan och hur den ska gå till. Som vi ju beskrev tidigare så är berättelsen om Noa en profetia på Jesus och här ser vi vad syftet med berättelsen är.
 
Den första versen kan man se som Rubrik. Och människan det var ju den människa som ska vara som Gud, hans like, och det är när det händer som människornas döttrar, alltså församlingarna blir vanliga.
 
I de alternativa översättningarna ser vi att det var genom Adam, alltså Jesus, och hans död som detta överflöd kom till.
 
1 mos 6:1 <Trad:> Och människan blev då vanlig så att de överflödademarkens yta och döttrar föddes åt dem.
| <Alt:> Och det skall hända [hände] att Adam blir enormt sårad inför mänskligheten och hans avkommas verk blev överflödande.
| <Alt2:> Och det skall hända att Adam [människan] blir kraftfull, genom närvaron av den fasta grunden och döttrarna föder i överflöd.
 
Det vi ser här är alltså frälsningen som Gud ska ge oss. Det är en beskrivning av hur den ska äga rum och när den ska komma. Och vi minns hur människan var något som Gud skapade i 1 Mos 1:26.
 
1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
| <Alt:> Och Gud sade: Vi skall göra Adam [människan, den blodröde] som vår försoning genom vårt blod och de skall regera över det rytande och växande och i det väldiga namnets strålglans och i överflöd och på hela den fasta grunden och över allt sprudlande entusiastiskt liv på den fasta grunden.
 
Här i 1 Mos 6:1 ser vi samma sak som vi alltså hade i 1 Mos 1.Det här beskriver alltså när i tiden Gud ska göra det här färdigt. Det är när vi har kommit till fullbordan av hans skapelse, och alltså är på väg in i 1000 års riket som det här ska bli färdigt,
 
Då kommer alltså församlingarna att uppfyllas av Jesu Evangelium, Och det beror på att Jesus blev sårad för oss och det kommer ur hans blod. Som han offrade för oss.
 
Och han blir kraftfull och hans evangelium sprids över hela världen och det överflödar av frälsta på jorden. Och vi är inne i den tid när det här ska ske. Det är därför som vi idag ser hur ondskan gör allt för att stoppa det här. Men den kommer inte att lycks utan det vi alltså läser här kommer att gå i uppfyllelse. Jesus kommer att ta över helt och människonära bli som Gud vill.
 
Karl Håkan
 
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar