fredag 4 juni 2021

Guds frälsningsplan 122, Judarna har överlevt trotts förskingringen och förföljelsen

 
Guds frälsningsplan 122,
Judarna har överlevt trotts förskingringen och förföljelsen

 
Här kan vi se det i Bibelordet, Judarna skulle överleva. Och vi kan idag också se det i verkligheten. Mot alla odds under nära 2000 år i förskingring och förföljelse finns Judarna kvar, och vi ser dem t o m återvända idag till sitt land igen.
 
1 mos 4:15 <Trad:> Och Jashve sade till honom: Det är ordnat för alla som dödar Kain skall bli sjufalt hämnade, och Jashve satte ett tecken så att de inte skulle slå ihjäl honom.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] sade till honom: Det är ordnat för varje Kain dödare skall fullständigt uppstå, och det är Jesu [Jashves] kommande för att jag var föraktad [hade rinnande sår] och deras nederlag är i honom, hela hans familj.
 
Gud sätter ett tecken på Kain som skulle skydda honom. Och på samma sätt har han gjort med Judarna. De finns idag trotts förföljelse trotts att det gått 2000 år.
 
Men brukar tala om de svenskar som rest till Amerika under 1800 talet och tidigt 1900 tal. De finns inte längre som folkgrupp där, de är uppblandade med andra Amerikaner. Men så blev det inte med Judarna. Och det är alltså något Unikt.
 
Gud visste vad han gjorde och hans mål var alltså inte att utrota Judarna utan att de skulle bestå, och löften till dem gällde och gäller fortfarande och vi ser idag hur de kommer tillbaka till sitt land, och de finns kvar, och de upprättar landet och Gud är med dem igen.
 
För tiden för förskingringen är över idag. Men det står inte här i det 4:e kapitlet i Bibeln om återsamlandet men vi har det på andra ställen i Gamla testamentet. Men genom att de skulle bestå så kan man indirekt se återsamlandet också här.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar