lördag 27 juli 2019


De 7 Församlingarna 22,
Den Tredje Basunen, den Katolska Kyrkan, förgiftar Budskapet


Här i den tredje Basunen kan vi se samma sak som vi såg i budskapet till Pergamon. Det kommer gift, något bitter, som man uttrycker det här, in bland budskapet. Alltså den Avgudadyrkan som vi talat om för Pergamon, den Katolska Kyrkan.

Upp 8:10. Och den 3:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun], och det faller en väldig stjärna brännande [tändande] som en fackla [en lampa], på tredjedelen av floderna och på vattenkällorna.
Upp 8:11. Och stjärnans namn benämns malört, och följden är att tredjedelen av vattnen blir till malört, och många människor dör av vattnen, eftersom de görs bittra.


Floder och vattenkällor är det budskap som går ut i världen. Och det hamnar i havet. Alltså här hedningarna. Och vi ser att i det vattnet kommer en stjärna med gift. Den förgiftar vattnet. Det blir inte rent längre. Och en Andlig död sprider sig.

Och det var ju det som hände när Den Katolska Kyrkan bildades Avgudadyrkan smög sig in. Tillbedjelse av Helgon. Traditioner som inte var från Gud etc. Den Rena läran blandades upp med annat.

Och åter igen kan vi alltså se att det som fanns i Brevet till den 3:e församlingen alltså här Pergamon, också fanns i den 3:e Basunen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar