söndag 28 maj 2023

230528 Det är genom Den Helige Ande Jesus ska segra

 

230528 
Det är genom Den Helige Ande Jesus ska segra

 
Det är intressant att konstatera att det faktiskt är genom Den Helige Ande som Jesus ska segra. Det här kan vi läsa i Upp 19, där det talas om fåglar som ska samla sig. Fåglar är i Bibeln en symbol på Andar och de som flyger på himmelens höjd är då speciellt Den Helig Ande.
 
Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas Konung och Herrarnas Herre [Jesus].
Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets kod [märke, prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.
 
Vi ser det speciellt här i Upp 19:17 där vi kan läsa ”och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid”.
 
Och i fortsättningen läser vi ”För att äta [inta] kungars kroppar och officerares kroppar  och mäktigas kroppar” etc. och här är det alltså som den Helige Ande tar över allt det som har med ondska och krig att göra och vi ser resultatet. ”Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten],    de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel”. Vilddjuret alltså det vi idag kallar för Globalisterna, de som idag vill lägga hela världen under sig, som de som Bibeln kallar för vilddjur alltid har velat göra. Och Den falske Profeten, alltså Islam, De två kastas i sjön som brinner med  svavel.
 
Det är alltså det som blir resultatet av denna kamp där Gud Helige Ande kommer att vinna. Både dagens Globalism och Islam kommer för evigt att försvinna och alla kommer att se hur hemska de var.
 
Och Jesus kommer att bli Kung och Herre på Jorden och det som vi kallar för 1000 ärs riket kommer. En fantastisk tid då de som inte böjt sig under Globalismen och Islam ska regera,  tillsammans med Jesus.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte accepterat koden [märket, präglingen, kännetecknet] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Det här är något som vi ska tänka på idag när vi firar den Helige Andes utgjutande på Pingstdagen. Det är Den Helige Ande som kommer att göra Jobbet så att Jesu seger kommer.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar