tisdag 15 november 2022

221115 Var vi är i Profetian mera i detalj

 

221115 
Var vi är i Profetian mera i detalj


 
Vi gick i förra avsnittet igenom den stora linjen i profetian där vi är nu. Vi är strax innan Jesus kommer och snart ska hela världen böja sig för Jesus och 1000 års riket kan börja. Guds sabbat.
 
Och om vi nu tittar mer i detalj var vi är kan vi använda olika Bibelord till det och ett intressant ord att utgå ifrån är Upp 15.
 
Många hänger upp sig på Upp 13, om de två vilddjuren, men det har redan varit. Det första, Det 10 hornade Vilddjuret var kolonialstaterna med Hitler som en av delarna. Och det ägde rum under första halvan av 1900 talet
 
Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].
 
Det andra, Det Tvåhornade vilddjuret. Det var Supermakterna USA och Sovjet och det behärskade världen under andra halvan av 1900 talet fram till 1990 när Sovjet föll.
 
Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].
 
Vi har vidare  i Upp 14 änglarna (budbärarna) som flyger högst på himlen och det är TV satelliterna som sprider sitt budskap till hela världen. Och gjort det sedan c:a år 2000, och där ett slag är just de Evangeliska.
 
Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.
 
Det är intressant att notera här att Jesus sa att Evangelium skulle predikas för alla folk och sedan skulle änden komma. Och här ser vi alltså att här Predikas Evangelium just för alla folk och folkslag etc. Vi har alltså kommit till den här punkten när de Evangeliska TV satelliterna hade kommit igång. Och idag har Jesu ord gått i uppfyllelse.
 
Vidare har vi Jesus och den kristna tron som Molntjänst och det hittar vi i Upp 14:14 där vi där se Jesus på ett moln.
 
Upp 14:14. Och jag ser och se ett vitt [skinande] moln och på molnet sitter en som är lik en människoson, som har en gyllene krona på sitt huvud och i sin hand en skarp skära [lie].
 
Och det här har vi också passerat och nu ser vi att hela Jorden är genomskinlig med det internet som vi har och de uppkopplingar som vi kan göra och vi har kommit fram till Upp 15.
 
Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
 
Här ser vi att det här är inledningen till vredens tid, den vi är i idag och vi ska titta lite på det längre fram också men först läser vi om glashavet här. En fantastisk profetia som ger oss löfte. Ett löfte som vi ska ha med oss under den Vredens tid som vi lever i nu.
 
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans kod [märke, prägling, kännetecken] från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
När hela jorden är som ett glas hav. Allt är synligt samtidigt och vi kan nå vilken del som hels med våra samtal och möte etc. har vi löftet att Jesus snart är den som ska regera. Alla folk skall komma och skall böja sig för honom. Det här är fantastiskt och det står att vi ska sjunga Moses och Lammets sång. Det är jubel som gäller, och det här är alltså vår tid. För nu vet vi att vi är här och Jesus ska regera. Det är hans beslut som gäller och synliggörs. Hans domar har börjat verka.
 
Upp 15:5. Och därefter ser jag och se Templet öppnas, vittnesbördets tabernakel [tält, boning], i himlen.
Upp 15:6. Och de 7 änglarna [budbärarna], som har de 7 plågorna [förbannelserna, skadorna], går ut ur Templet, iklädda rent och skinande linne och omgjordade runt bröstet med gyllene bälte.
Upp 15:7. Och ett av de 4 väsendena ger de 7 änglarna [budbärarna] 7 gyllene skålar, som är fulla med den levande Gudens vrede, hans som lever i evigheters evigheter.
Upp 15:8. Och Templet fylls helt med rök från Guds härlighet och från hans kraft [makt], och ingen kan komma in i Templet medan de 7 änglarnas [budbärarnas] 7 plågor [förbannelser, skador] fullföljs.
 
Men samtidigt börjar alltså Guds vrede. Och som vi ser i vers 8 ska ingen komma in i templet under vredens tid. Och eftersom vi är i vredens tid så ser vi idag att folk inte blir frälsta. Det är hopplöst med evangelisering. Men som vi också ser så ska nya tider komma och Jesu totala seger kommer, det vet vi alltså i det här kapitlet.
 
Och i Upp 16 om vredesskålarna ska vi titta speciellt på den 5:e och den 6:e vredesskålen som speciellt är knutet till det som händer nu.
 
Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].
 
Här i vers 10 kan vi läsa om den cesur och det mörker som vi har idag i vår värld. Idag.har vi nyhetsmedier som behärskar hela världen och de är Censurerade. Förr var det alltid så att visserligen fanns de länder som hade Censur som t ex DDR och Sovjetunionen. Men samtidigt var västvärlden fri och Censur var förbjuden t o m i grundlagen.
 
Men idag har vi medier som Facebook och Youtube etc och de är censurerade. De sträcker sig över hela världen och regeringarna har direkt tillgänglighet till medierna och kan tala om för dem vad de inte får skriva. Och inte bara Facebook etc behärskas av den här andan. Även våra vanliga massmedier som våra dagstidningar följer av någon konstig anledning den officiella censuren för de är ägda av ägare som vill Censurera och styra vad vi ska få veta.
 
Ja det har t o m gått så långt att om man inte säger rätt när man skriver på Facebook och sänder i Youtube etc. Då blir man utesluten. Då finns man inte mera. Man blir såsom död i det officiella samhället.
 
En intressant jämförelse, för i Upp 20:4 om 1000 års riket, ska de som dödats eller blivit avskurna från samhället, som kämpat för Jesus, blir levande igen. Ja de ska vara med igen.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte accepterat koden [märket, präglingen, kännetecknet] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Och går vi vidare så kommer vi till den 6:e vredesskålen och där ser vi mera av det vi ser idag runt omkring oss.
 
Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
 
Här ser vi att när vi har de 6:e vredesskålen då ska konungarna från Öster komma. Och det är det vi ser idag. Idag är det inte längre det västerländska som gäller utan det är österländsk religion som tillämpas i vårt land och det är Kina och andra länder i sydost Asien som tillverkar våra produkter.
 
Vi är alltså där att det är det österländska som tagit över både religiöst och finansiellt. Och när vi läser i 2 Mos 2:14 där vi kan läsa om välsignelsefloderna som rinner ut från paradiset där den sista är Eufrat, samma som här alltså och när den sista välsignelsen har tagit slut ,sinat, Då är det som det här ska hända och det är ju så det är idag. Vi har övergett Jesus i västvärlden och förbannelsen har kommit över oss och därmed har Guds välsignelse över våra länder tagit slut.
 
Och läser vi nu vidare efter att ha sett att vi är just här idag i tiden så kan vi konstatera att nu har vi de 3 onda Andarna här, de som är som Paddor.
 
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
 
Här har vi det vi ser idag. Det är 3 onda Andar som försöker ta över världen. Och vilka är det. Det är Draken eller Ormen han som är Satan, och Djävulen. Vidare är det Vilddjuret. Den kraft som genom årtusenden försökt att behärska hela den världen man känt till vid respektive tidpunkt. Och Idag är det ju hela jordklotet. Och sedan har vi den Falske Profeten. Och Vilken profet är det som går fram idag på ett sett som vi aldrig kunde drömma om tidigare. Jo det är Islam, Profetens religion.
 
Så vad vi ser här är alltså en förförd Kyrka där ormen likt ormen i paradiset slingrar runt och säger. ”Inte har väl Gud sagt.” Och vi ser hur nästan alla av Guds bud idag är vända upp och ner. Kyrkan töms och hela vårt samhälle gör tvärs om mot var Gud vill.
 
Och idag har vi t o m läst hur Påven, han som representerar den största av de Kristna samfunden. Nu har uttalat att alla religioner har samma Gud och alla religioner har något gott i sig. Ja han nämnde inte ens Jesu Försoning i sitt dekret.
 
Och vad beträffar Vilddjuret ser vi hur Globalisera går fram idag. Val efter val går deras väg. För de har likt det vi skrev om 5:e vredesskålen infört Censur Word Wide. Ingen får säga något som går mot dem. Och de har t o m hittat former att fuska i valen så att land efter land i det som var den Demokratiska världen nu hamnar i deras våld.
 
Och de har också infört en världsskatt, genom att de inflaterar Dollarna som alla har som reservvaluta och trycker nya pengar hela tiden så att allt blir dyrare och dyrare och våra pengar hamnar hos dem.
 
Och den 3:e Onda Anden, Den falske Profeten är omhuldad i alla massmedia och dess våld böjer alla länder så att man t o m säger att Islam är fredens Religion. Ja här gäller liknelsen (Upp 2:20) att den är som en järnstav som slår på ler. Inget klarar att stoppa den.
 
Upp 2:27. Och han skall valla [bestämma över, vara herde för] dem, med en stav av järn, för de saker som är gjorda av lera krossas, som också jag har mottagit från min far.
 
Och vad gör dessa tre onda Andar. Varför har vi dem idag och vad är deras gemensamma mål. Jo det är att samla alla kungar, statsledare, till Krig på Guds den allsmäktiges stora dag.
 
Och vad håller ihop dem, de är ju så helt olika från varandra. Jo, det är att stoppa Guds väldiga dag. Att se till att Jesus inte vinner. Att göra ett sista försök att behålla Världen i Djävulens grepp. Men de kommer inte att lyckas.
 
Men nu håller Gud på att ta över Jorden, det kunde vi läsa i Upp 15:2 - 4, och Djävulen vill inte det och därför gör han allt för att stoppa det och om möjligt helt utplåna alla människor. Det mål som alltid varit Djävulens.
 
Och nu kommer en mycket intressant vers insprängde här.
 
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
 
Jesus kommer alltså här nu snart, han kommer här när de 3 Onda Andarna drar igång sitt krig mot Gud. Och eftersom vi är här idag som vi skrev ovan så kan alltså Jesus komma när som helst. Och som vi pratat om tidigare så är det mycket som pekar på 2023 alltså nästa år. Men som jag sagt tidigare så ska man vara försiktig med att peka ut när Jesus kommer.
 
Men likaväl är det intressant att saker kommer på plats och vi ser hur det går ihop det som händer idag
 
(För den som är intresserad så finns profetiorna som pekar på 2023 i tidigare artiklar i den här Bloggen.)
 
Och om vi tittar på nästa vers så hittar vi namnet Harmagedon. Det som alla talar om som den slutliga och stora katastrofen. Det finns de som säger att det är i norra Israel där Megiddos slätten ligger, men ”Har” betyder Berg på Hebreiska och där är inget Berg.
 
Så en betydligt bättre tolkning av det här är att läsa Hes 39:11 där namnet Hamongog nämns. Och som vi alla vet så blir namn lite annorlunda när de går mellan språk Och Hamongog är hebreiska medan Harmagedon är skrivet på Grekiska. (Gamla testamentet är skrivet på Hebreiska och Nya på Grekiska) Ändelsen -on är en Grekisk ändelse. Vokaler ändrar sig ofta mellan språk. Och när man inser det här så ser man att det är i grunden samma namn. (Harmagedon – Harmaged – Harmogod – Hamongog)
 
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = altartopp, tak. larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}
 
Och vi ser vad Hamongog står för om vi läser Hes 39:11
 
Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}
 
Det här är alltså en plats öster om Havet. Och där ligger idag Gazaremsan. Det är alltså det det talas om. Det talas om den tid när där ska bo andra än Israels folk, ja när området ska lämnas över till dem. Och det gjordes 2005. Vi är där och det här Kriget, Harmagedonkriget har pågått sedan dess i omgångar. Vi ser det i nästa vers
 
Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.
 
Israel kommer upprepade gånger att pressa tillbaka utbrotten från Gazaremsan av de araber som bor där och som arbetar för att förinta alla Judar i Israel och ta över deras land. Det är en viktig tid idag. Jesus kommer snart som vi läste ovan.
 
Och här har vi alltså profetior som visar var vi är, Det är mycket hemskheter på gång, men Jesus har makten och han kommer snart, så vi behöver inte känna oss övergivna och inte veta var vi är i tiden.
 
Jesus hjälp oss, vi behöver dig.
 
Karl Håkan
 
(Etiketter: Jesus kommer, Tiden , Var är vi i tiden, Onda Andar, Paddor, Censur)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar