tisdag 13 december 2022

221213 Håller Jesus på att tömma sin kyrka, som Noa tömde Arken

 

221213 
Håller Jesus på att tömma sin kyrka, som Noa tömde Arken
 

Det är en mycket intressant fråga när man tittar sig runt idag. Speciellt i Västvärlden.
 
Vi ser hur kyrkorna läggs ner hur de blir mindre medlemsantal och hur de som finns kvar ägnar sig åt annat än det Jesus bestämt att vi ska göra.
 
Är det här en uppfyllelse av Profetian när Noa går ut ur arken.Hela berättelsen om Noa är ju en profetia på tiden när Judarna är fördrivna från sitt land och Hedningarna, vattnet har tagit över. Och på slutet, alltså när Noa går ut ur arken, då är vi i ändens tid och den tid när Israel ska få sitt land tillbaka. Låt oss läsa:
 
1 mos 8:5 <Trad:> Och det var dags för vattnet att gå bort och det sjönk undan och fortsatte den 10:e månade, och i den 10:e månaden på 1:a dagen [på 11:e dagen, på 10:e på 1:a] i månaden visade sig topparna på bergen.
1 mos 8:6 <Trad:> Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
| <Alt:> Och det skedde från uppvaknandet, den väldiga mängdens liv, och Herren [Noa] uppenbarade sitt öppna bröst som sitt erbjudande. 
1 mos 8:7 <Trad:> Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
| <Alt:> Och han sände engagemanget och den som verkligen skall bära ut, fördes ut och denne återställde för evigt de vilka som helsts torra mark över till den fasta grunden.
1 mos 8:8 <Trad:> Och han släppte ut från sig duvan för att se när vattnet skulle torka från markens yta.
| <Alt:> Och han fastställde att det skall bli förtryck för att ge klarsyn [uppenbarelse] till vem som helst så att de kommer att predika hans ord [de är ljus, de ser] från den kvinnliga människan [mänskligheten, marken].
’1 mos 8:9 <Trad:> Och duvan fann inget ställe för vila, till att böja sin fot, och hon återvände till honom, till arken, för det var vatten på hela markens yta och han räckte ut sin hand och tog henne och han förde henna till sig i arken.
| <Alt:> Och det kommande förtryckets ursprung är inte från Herren [Noa], utan för att böja stegen och så att man vänder om till honom till hans bröst, för vilka som helst förs upp till fördel för hela den fasta grunden, och han sänder ut sin kraft och för var och en till honom till sitt bröst. 
1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 <Trad:> Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
| <Alt:> Allt levande som är med dig, från hela evangeliet [alla människor] i detta strålande, genom de fogliga och genom de svärmande som svärmar på den fasta grunden, låt dem strömma ut med dig och överflöda på den fasta grunden och bära frukt [öka] och bli många på den fasta grunden.
1 mos 8:18 Och Noa gick ut och hans söner och hans hustru [kvinna] och hans söners hustrur [kvinnor] med honom.
1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].
1 mos 8:20 <Trad:> Och Noa byggde ett altare åt Jashve och han tog av alla rena boskapsdjur och av alla rena fåglar och han offrade offren på altaret.
| <Alt:> Och Herren [Noa] skapade förståelse för offret som hör till Jesus och han tog emot alla tysta [fogliga] som han lät rena och alla strålande [de undflyende] som han lät rena och han förintade ondskan genom offret.
| <Alt 2:> Och Herren byggde ett altare till Jesus [Jashve] och han tog ondskan från alla boskapsdjur som han lät göra rena och från alla fåglar och han förintade ondskan på altaret.
1 mos 8:21 <Trad:> Och Jashve andades in den välbehagliga doften. Och Jashve sade detta till sitt hjärta: Det här är fel, jag skall ta bort markens förbannelse framöver, den som beror på människan, för människan är ond från sin barndom. Jag skall inte mera döda alla varelser som jag har gjort.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] blåste ut en vilsam ande [atmosfär, doft]. Och Jesus [Jashve] sade till sitt hjärta: Det är fel, jag tar bort mänsklighetens förbannelse i fortsättningen, som ett resultat av den blodröde [Adam], för den blodrödes [Adam] hjärta är en herde för sina barn. Jag tar vidare bort allt levandes vidare förstörelse, såsom han välsignat mitt verk.
1 mos 8:22 <Trad:> Aldrig under jordens alla dagar skall sådd och skörd och köld och värme och sommar och vinter och dag och natt, ta slut.
| <Alt:> Aldrig under den fasta grundens [landets] alla dagar kommer styrka och förgrening och tystnad och ånger [medkänsla] och höjdpunkt och mogenhet och liv och tillbakagång [cyklisitet], ta slut.
 
Här har vi det som ska ske på slute. Noa alltså Jesus ska gå ut ur arken, alltså sin kyrka, sin församling. Man kan riktigt se
Arken ligga där tom och övergiven. Liksom vi ser idag att kyrkorna står tomma och övergivna.
 
Men har kristendomen tagit slut. Jesu folk försvunnit- Nej men de är inte länger i kyrkan.
 
Vi hörde en predikant på Vision Norge häromdagen som hade samma känsla. De traditionella Samfunden kommer att upphöra. Det som kommer att vara kvar är människor från alla samfund och kyrkor, men som har det gemensamt att de är fyllda med Guds Ande, hör hans röst, går hans väg.
 
När de vanliga kyrkorna spårar ur, ersätter Jesus med hbtq och klimathysteri. Då finns det ett folk som inte går den vägen utan som fortsätter som Jesus har sagt. Och de passar inte in i våra kyrkor och församlingar utan de får samlas tillsammans på andra ställen än i de traditionella Kyrkorna. Och där är vi alltså idag.
 
En intressant sak med profetian om Noas Ark är att det går att räkna på den. Det finns tider utsatta hela vägen allt ifrån det Floden kom och framåt. När man räknar på Hedningarnas tid, alltså fram till 1917 skall man multiplicera dagarna med 7, och då får man antalet år, 7 är ju Guds heliga tal och antalet av de 7 församlingarna etc. Och tiden när korpen släpptes ut blir då 1918 alltså c:a 1917. Och vi går från den dagen och framåt så kommer vi till 1 mos 8:13 där vi kan läsa för första gången att landet är torrt. Alltså hela landet är i Judisk ägo. Och det inträffade 1967.
 
Och det många inte sett är att det står två gånger att landet är torrt, och tiden däremellan är 56 dagar. Alltså motsvarande 56 år.
 
Vi har det här i vers 13 och 14 och vi ser hur andra gången, alltså i vers 14 får Noa order att gå ut ur Arken.
 
Säger man att första gången är 1967 så blir 56 år senare 2023 och det är ju det kommande året. Vad kommer att hända. Ja vi ser redan hur, som vi skrev ovan, kyrkan mer och mer är en annan kyrka än Jesu kyrka och vi ser i 1 mos 8:14 hur Noa får order att gå ut ur Arken.  alltså symbolen för kyrkan.
Tillsammans med Noa går de 7 personerna ut och alla landdjuren och fåglar. Vi ser alltså symbolen för de 7 församlingarna och alla frälsa och fåglarna, representerande den Heliga Ande.
 
Och där står alltså Arken tom.
 
Vi får se vi är ju där och utvecklingen kommar alltså att ses nu.
 
Vi ser också hur alla går ut på land. Alltså symbolen för Israels land. Och de som är inympade i det äkta olivträdet.
 
Men kan fråga sig hur det här kommer att gå till. Och tänk vi får snart se nu för vi är ju snart där. Jesus kommer mycket snart och befriar oss från denna sjuka och förvirrade värld, och kanske är det 2023, redan nästa år.
 
Och det som kommer är en värld där alla knän ska böjas för Jesus. Och där hans rättvisa dom ska drabba de som plågat oss andra som vi ser det tillgår i världen idag.
 
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar