torsdag 9 mars 2023

230309 Är det Kina som ligger bakom händelserna idag

 

230309 
Är det Kina som ligger bakom händelserna idag
 


Låt oss ägna lite tid åt att titta på Kina idag. Kina är ett kommunistiskt land som styrs av det Kommunistiska partiet. Kommunism är en ond Ande som vill lägga hela världen under sig.  Styrs Kina idag av tanken att kommunismen ska ta över hela världen. Ja det ser inte bättre ut.
 
Vi ser hur Kina har sitt finger med i många olika institutioner i USA som t ex Hollywood och i många universitet, Ja kanske t o m i USA:s styre idag vad man kan ana.
 
Och ser vi till Kriget i Ukraina, vem tjänar på det. Ja för Kinas del ligger det helt rätt. Genom Kriget och den galenskap som vi ser styr EU idag så bryts Europa samman och förlorar all förmåga både försvarsmässigt och industriellt.
 
Och vad gäller Ryssland så blir Kina nu en bundsförvant med Ryssland och då kan få deras råvaror, något som Kina behöver.
 
Och ser vi till USA så ser vi redan hur den regim som sitter i Vit huset är Kommunistisk. Redan har man alltså där fått sin vilja fram, hela världen ska bli Kommunistisk precis som Kina vill. Och den upprustning som världen ser idag leder till att mera köps från Kina som ju idag är hela världens verkstad och teknologiskt idag ligger i framkant.
 
Man frågar om det här är något som man kan läsa om  i Bibeln. Och ja vi hittar ett mycket intressant ord i Upp 16
 
Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
 
Här har vi emellertid ett problem och det är att många tänker på den fysiska floden Eufrat, men det är inte det som åsyfts här utan här är det den flod som flyter ut från Paradiset och som vi kan läs om i 1 Mos 2:,Vi tar med lite runt omkring för att se sammanhanget.

1 Mos 2:4 <Trad:> Detta är berättelserna om då himmelen och jorden skapades, det är Guds Jashves verk, jord och himmel.
| <Alt:> Dessa berättelser är om då det väldiga namnet [det fantastiska livet] och den fasta grundens skapades, det är Jesus [Jashve] Guds sons resultat, en fast grund och ett väldigt namn [ett fantastiskt liv].
 
1 mos 2:7 <Trad:> Och Guds Jashve formade människan [Adam] av stoft från marken och han blåste in levande ande i hans näsa och så blev människan [Adam] en levande själ.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son formades till Adam [människan, den blodröde] av avskräde [skräp] från mänskligheten [den kvinnliga människan] och han blev inblåst med levande ande i sin näsa och så blev Adam [människan, den blodröde] en levande själ [ande].
1 mos 2:8 <Trad:> Och Guds Jashve planterade en trädgård österut i Eden, och han satte dit människan [Adam] som han format.
 
1 mos 2:10 <Trad:> Och en flod strömmar ut från Eden för att bevattna trädgården, och från den platsen delar den sig och blir 4:a huvuddelar.
1 mos 2:11 | <Trad:> Namnet på den första är Pison [spridande] och den omger hela Havilas [cirkulär] land, där är platsen för guld.
1 mos 2:13 | <Trad:> Och namnet på den 2:a floden är Gihon [ström], den omger hela landet Kus [Etiopien].
1 mos 2:14 <Trad:> Och namnet på den 3:e floden är Tigris [Hidekel] och den flyter öster om Assyrien, och den 4:e floden är Eufrat.
| <Alt:> Och namnet på den 3:e strömmen är Hidekel [Församlingens Glädje *] och den flyter framför Välsignelsen [Assyrien], och den 4:e strömmen är Eufrat [Frukten, Vinpressarna, Sprida **].
{* Hidekel [Tigris, församlingens glädje, glädjen förtorkar, Guds törnbuske, församlingens ende, ödmjuk lägga fram sin gåta, den lilla vassa],
** Eurfrat [Frat, bryta fram, frukten, fruktträd, sprida, vinpressarna, hålen]}
 
Här ser vi just de 4 floderna Psion, Gihon, Tigris och Eufrat. Och sett ur Profetisk synvinkel så talar de här floderna om de olika perioder av välsignelse som Gud ska ge världen, och då ser vi att den sista av dem är just Eufratoch i  Upp 16 läste vi just att denna den sista välsignelsefloden hade sinat.
 
Och det är ju precis som vi ser idag, vi har övergett Jesus och då har Guds välsignelse över västvärlden sinat och i stället har onda Andar kommit in. Och som vi läste så har Österlandet kommit med sina Religioner, Buddism etc och likaså har Kina nu blivit den som har industrin och därmed musklerna att göra sker, det vi hade här i väst tidigare.
 
Och om vi nu läser sammanhanget i Upp 16 så ser vi flera intressanta saker t ex den Censur som vi upplever idag. Och i versen efter hittar vi både Vilddjuret alltså dagens Globalister och Den falske Profeten, alltså Islam och t o m Djävulen själv verkar idag i form av Draken. Vi är alltså här vid det absoluta slutet och snart kommer Jesus och vi är framme.
 
Här har vi alltså både 5:e och 6:e Vredesskålen och vi kan se att det är vår tid.
 
Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skålvilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].
Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = altartopp, tak. larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}
 
Men likafullt känns de jobbigt att vi ska behöva passera det här stadiet. Men Jesus är med oss och Jesus uppmanar oss att sjunga glädjesånger för vi ska vet att snart kommer han. Och han är med oss. Och när andra blir förförda då får vi lyssna på Jesus och hans klarsyn mitt i allt det här kaoset som vi ser idag.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar