måndag 13 mars 2023

230313 När stenarna ropar

 

230313 
Idag ropar stenarna
 


Idag har vi kommit in i den tid där stenarna ropar. Den Kristna kyrkan klarar inte av att se verkligheten längre utan man måste titta på alternativa kanaler som SWEBBTV och Alex Jones och Tucker Karlsson, och läsa tidskrifter på nätet som Fria tider, och Samnytt etc.
 
Det här är egentligen ett totalt misslyckande för den Kristna Kyrkan. Det är den som borde reagerat, som borde sagt ifrån om vad som höll på att hända i västvärlden. Men i stället ser man hur fler och fler av kyrkorna blir som världen, HBTQ vänliga, Klimmathysteriker, fördömer Ryssland etc, och ser inte hotet från den framväxande kommunismen i USA och globalismen. Allt detta har tagit sig in i fler och fler av de Kristna kyrkorna speciellt i vårt land.
 
Vi har hört om när Jesus tågade in i Jerusalem, det vi brukar läsa på Palmsöndagen. Och hur Fariséerna klagade på att lärjungarna hyllade Jesus som Israels kung och befriare. De hade rätt men Fariséerna klarade inte att se det. Och det är samma sak vi har idag. Jesus är på väg in i vår värld som den segrare och befriare han är men kyrkan klarar inte av att se det.
 
Luk 19:29. Och när han då närmar sig Betfage* och Betania* vid Oljeberget*, sänder han iväg två av sina lärjungar.
{* Betfage = fikonhuset; Betania = hus att träffas i; Oljeberget = olivberget, berget som man kallar Olivlunden}
Luk 19:30. I det han säger: Gå till byn framför, och när ni kommer in i den kommer ni att finna ett föl som är bundet, som ingen någonsin har suttit på. Lös den och för med er den.
Luk 19:31. Och i fall någon skulle fråga er: Varför ni löser den. Skall ni säga till honom: För att Jesus [Herren, Jashve] har behov av den.
Luk 19:32. Och då de sedan går iväg dit, de som hade sänts bort, finner de att det är som han sagt till dem.
Luk 19:33. Och då de löser fölet [den unga åsnan], säger ägarna [härskarna, herrarna] till dem: Varför löser ni fölet [den unga åsnan].
Luk 19:34. Och de svarar då: Jesus [Herren, Jashve] behöver den.
Luk 19:35. Och de leder sedan den till Jesus [Frälsaren] och de lägger sina kläder på fölet [den unga åsnan] och sedan lyfter de upp Jesus [Frälsaren].
Luk 19:36. Och där han red fram lade de ut sina kläder på vägen.
Luk 19:37. Och redan när han närmar sig nergången från Oljeberget* börjar hela skaran av lärjungar jublande lovsjunga Gud med väldig röst, på grund av all makt de erfar. [alla kraftgärningar som de ser].
{* Oljeberget = Olivberget}
Luk 19:38. De säger: Välsignad han som kommer, kungen i Jashves [Herrens, Jesu] namn, frid i himlen och ära till Den Högste [till höjden, till himlarna].
Luk 19:39. Och några av fariséerna ur folkmängden, säger till honom: Mästare tillrättavisa dina lärjungar.
Luk 19:40. Och då svarar han och säger till dem: Jag säger er att om dessa ska [må] tiga kommer stenarna att ropa.
 
Och här kan vi då läsa Jesu svar: Om dessa ska tiga kommer stenarna att ropa och ser vi, att där är vi idag, Kyrkan tiger och andra vakna människor ropar. De ser att allt är galet idag, och försöker väcka folk och ge dem sanningen. Men det gör inte Kyrkan och här kan vi citera det som står om reformationskyrkan, det som i Uppenbarelseboken är Sardes.
 
Upp 3:1. Och skriv detta till ängeln [budbäraren] i församlingen i Sardes. Han som har Guds ande och de 7 stjärnorna säger: Jag vet dina gärningar, att du har namnet att du lever, men du är död.
Upp 3:2. Vakna upp och etablera [återupprätta, stöd] det övriga, det som vill dö. För jag fann inte att dina gärningar var slutförda [fulländade] inför Gud.
Upp 3:3. Alltså, kom ihåg på vilket sätt du mottog och du hörde [hör] och ta vara på och omvänd dig. Om du alltså inte vaknar kommer jag till dig som en tjuv och du vet verkligen inte vilken timme [tid] jag kommer till dig.
 
Sardes kommer inte att förstå när Jesus kommer och kommer inte att vara beredd. Är det den kyrkan som har tagit över hos oss i västvärlden idag.
 
Vi kan också citera brevet till Laudicea, som ju både talar om den Kyrka och det samhälle som vi har idag.
 
Upp 3:14. Och skriv till Laodiceernas församlings ängel [budbärare]. Han som är Amen, det pålitliga och sanna vittnet, begynnelsen på Guds skapelse, säger:
Upp 3:15. Jag vet ditt handlande [arbete, slit], att du inte är kall och inte heller varm, jag skulle önska att du vore kall eller varm.
Upp 3:16. Således eftersom du är ljum och inte kall och inte heller varm, vill jag spy ut dig ur min mun.
Upp 3:17. Eftersom du säger att jag är rik och jag har välstånd och ingen saknad har jag. Och du vet inte att du är eländig [prövad, lidande] och ömklig [eländig, beklagansvärd] och fattig och blind och naken.
 
Här ser vi också en annan sida av vår värld, en sida som också trängt in i våra kyrkor. Det välstånd vi har haft har gjort människor oengagerade och sovande och jumma. De vara sig ser eller hör vad som händer utan vill bara leva i sin upplevda rikedom och välstånd. Och även här ser vi den blindhet som vi ser och den andliga fattigdom som vi ser både i vårt samhälle och i kyrkan idag.
 
Det är en kraftig förförelse i dagens samhälle och det är just det Jesus varnar för som det första och viktigaste i sitt tal om ändens tid.
 
Mat 24:4. Och Jesus svarar: Se till att ingen förför [bedrar, bedårar, lurar] er.
 
Förförelsen är intensiv idag och det är därför vi måste vara vakna och bedjande så att Guds Ande kan tala i vårt inre och visa var vi är i Profetian och det som händer idag. Jesus kommer snart och då måste vi vara vakna det har han själv ju sagt.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar