tisdag 21 februari 2023

230221 Fega och Lögnare kommer inte in i Guds stad

 

230221 
Fega och Lögnare kommer inte in i Guds stad
 


Idag är vi där, när Lögnare och Fega styr tillvaron. Vi ser det i Covid  och sprutorna, Vi ser det i kriget i Ukraina, Vi ser det nu också i förnekelsen av vem som sprängde Gasledningarna i höstas.
 
Och att det här är möjligt beror på att det är lögnarna som styr och de feg som skulle reagerat böjer sig och sprider lögnen vidare.
 
Låt oss titta på Upp 21:8.
 
Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.
 
Här ser vi dem, både de fega och de som sprider lögn, och inte bara att de inte kommer in i Guds stad, de ska t o m kasts i sjön som brinner med svavel. Den Sjö där Vilddjuret och den Falske Profeten ska kastas enligt Upp 19:20.
 
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets kod [märke, prägling, kännetecken]och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
 
Är kanske t o m det vi ser idag med dessa lögner och dessa fega som skulle reagerat och inte gör det, är de kanske just Vilddjuret, och den Falske Profeten.  Ja när vi läste Upp 16 konstruerade vi att vi var där när Draken, Vilddjuret och den Falske Profeten framträdde.
 
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
 
Så här gäller verkligen Jesu varning som han började sin predikan om den ytterst tiden med. Det gäller att inte bli förförd, förförelsen är intensiv idag.
 
Mat 24:3. Och när han sitter på Oljeberget [Olivberget] kommer lärjungarna till honom när de är själva. De säger: Du kan väl säga oss när [hur, hur länge] detta kommer att ske och vad som är tecknet [symbolen] på din ankomst och slutet på tidsåldern.
Mat 24:4. Och Jesus svarar: Se till att ingen förför [bedrar, bedårar, lurar] er.
 
Men trotts allt detta mörka som vi ser idag, med lögner och fega som inte reagerar utan låter det ske, etc, så vet vi att Jesus kommer att segra, Det är det vi ständigt får lyfta upp, Vi får titta på Jesus och hämta vår kraft från honom.
 
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Så när vi ser det vi ser idag då ska vi vända oss till Jesus och be om kraft och låt honom ge oss tröst och styra våra liv, för snart kommer han och det är han som ska segra till slut.
 
Karl Håkan

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar