tisdag 2 augusti 2022

220802 Noas Ark och ändens tid

 

220802 
Noas Ark och ändens tid och 2023
 


Som jag skrivit förut så är Noas Ark berättelsen en bra och klargörande profetia på vad som ska hända nu i ändens tid.
 
Hela berättelsen om Noas Ark är en profetia om hur Israel ska bli fördrivet och deras land övertaget av hedningarna. Men hur tron på Israels Gud och Jesus ska leva vidare i en form som här liknas vid en Ark som flyter uppepå vattnet.
 
I den här berättelsen står vattnet för hedningarna, de som inte tror och land står för Israels land och folk. Noa är i berättelsen Jesus och det är intressant att notera att Noa också kan översättas Herren. Alltså samma ord som används på andra ställen om Jesus. Det är också  intressant att notera att Noa var den enda rättfärdiga.
 
1 mos 6:9 <Trad:> Det här är berättelsen om Noa. Noa var en fullkomligt rättfärdig man i sin generation, Noa vandrade tillsammans med Gud.
| <Alt:> Det här är berättelsen om Herren [Noa]. Herren [Noa] var en rättfärdig och sann [absolut rättfärdig] människa, i härlighet var han [genom att jag härlig gjorde honom], Herren [Noa] vandrade tillsammans med Gud.
 
Alla djuren skulle med i arken. Och det är en bild på hur Jesu Evangelium ska nå alla folk alla ska bli frälsa. Och som Jesus själv säger: Evangelium ska predikas för alla folk och så kommer änden.
 
1 mos 6:19 <Trad:> Och av alla djur allt kött skall du föra in två av alla, till livet i arken med dig, hankön och honkön skall det vara.
 
Och vidare är det intressanta att när djuren kom in i arken blev de försonade för Noa hade strukit arken med försoning både utanpå och inuti. Det hebreiska ordet för beck som finns i vår vanliga översättning kan nämligen också översättas med försoning.
 
1 mos 6:14 <Trad:> Gör en ark åt dig av gofer träd, du skall göra arken med flera rum och du skall täcka den på insidan och på utsidan med beck [försoning].
| <Alt:> Gå och erbjud ditt bröst [bröstkorg] med fastheten [stabiliteten, råden] i sig, ditt bröst skall ha enormt utrymme [flera rum], och du skall täcka den med renhet [rena den], inifrån och ut [från gatan] genom försoning.
 
Här har vi alltså en bild på Jesu kyrka, Kristi församling, där ska alla vara med och där finns Jesu försoning. Och arken seglade ovanpå vattnet, alltså någon form av land, torrt under fötterna, men den Kristna formen som Jesus hade gett för att frälsa Hedningarna under Judarnas förskingring.
 
Det är intressant att i hela Noas arks berättelsen finns tider angivna. Och varför. Ja naturligtvis för att man ska kunna räkna på dem och därmed ha en profetisk bild av när saker ska hända.
 
Och mycket riktit börjar det med att regnet faller och vi får där tiden angiven i Noas ålder.
 
1 mos 7:6 <Trad:> Och Noa ålder var 600 år när störtfloden kom, med vatten över marken.
1 mos 7:7 <Trad:> Och Noa och hans söner och hans hustru och hans söners hustrur, gick med honom in i arken bort från störtfloden med vatten.
 
 
Och här ser vi hur förutom alla djur på jorden så var 7 människor med, en symbol på Jesu 7 församlingarna som vi också möter i Uppenbarelseboken. Och vad gäller tiden ser vi det ännu tydligare i 1 Mos 7:11.
 
1 mos 7:11 <Trad:> I det 600: e året i Noas liv, i den 2:a månaden, på 17:e dagen i månaden, då öppnade sig alla urhavets källor för fullt, och alla himlens fönster [slussar] öppnade sig.
 
Frågan här är hur man ska räkna på år visavi dagar här i profetian och det jag har funnit är att om man använder 7 år per dag fram till det Noa släpper ut Korpen, och alltså Israels barn kallas tillbaka och där övergår till 1 år per dag. Då får man en väldigt bra överensstämmelse med de tider vi läser här och det som hänt i tiden fram till idag. Och den tid vi ska räkna från är när Romarna stormade Jerusalem och förstörde templet. Allts år 70 ekr.
 
Den första händelsen vi möter är när Aken landar på Ararats berg och det märkliga är att när vi räknar om det med den metod vi beskrev ovan så kommer vi till korstågens tid och när de Kristna under några år hade makten i Jerusalem. Den Andligt högsta platsen på Jorden. Det  är naturligtvis inget viktigt i sammanhanget men det är intressant att även det är med här och stämmer. Vi kan läsa om det här i 1 Mos 8:4.
 
1 mos 8:4 <Trad:> Och arken stannade på den 7:e månaden, den 17 dagen i månaden, på mitt berg Ararat.
 
Nästa tid som är intressant är när Noa släpper ut Korpen, Korpen är en symbol på hur budskapet gick ut i den Judiska världen, att de på nytt skulle samla sig i Israels land. Och här kan vi också se hur Engelsmännen 1917 erövrade hela området från det turkiska välde och Islams herravälde och förklarade att alla Judar nu fick återvända.
 
Och tittar på tiderna här så hamnar man på 1918 alltså med ganska god tollerans med tankte på att vi arbetar med sett om 7 år.
 
Vi kan också lägga märke till att Noa öppnade fönstret på arken. En bild på hur frisk luft kommer in i arken och luft är i bibliska sammanhang det samma som ande. Och här 1906 föll ju  Guds helige ande och startade Pingströrelsen. Det första yttrandet av det lyft av sin församling som Jesus har förutsagt för den sista tiden.
 
1 mos 8:6 <Trad:> Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
| <Alt:> Och det skedde från uppvaknandet, den väldiga mängdens liv, och Herren [Noa] uppenbarade sitt öppna bröst som sitt erbjudande. 
1 mos 8:7 <Trad:> Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
| <Alt:> Och han sände engagemanget och den som verkligen skall bära ut, fördes ut och denne återställde för evigt de vilka som helsts torra mark över till den fasta grunden.
 
Vi kan sedan se hur Gud arbetar med olika fomer av fredsinitiativ här symboliserat av Duvan och hela tiden kommer fler och fler Judar och landet odlas upp och som det beskrivs här, blir torrt, kommer i Judarnas händer. Och vi kan se hur till sist Duvan inte återvände mera.
 
1 mos 8:11 <Trad:> Och duvan kom till honom på kvällen efter en tid och hade ett färskt oliv löv i näbben och Noa förstod då att vattnet hade torkat på jorden.
1 mos 8:12 Och han väntade ytterligare 7 [komplett] dagar [säsonger, tider], och han sände ut duvan [han Jona], och den [han] återvände [retirerade] inte till honom mera. 
 
Men den verkligt intressanta händelsen är när Noa tar av taket på arken och ser att landet är torrt. Det är tidpunkten 1967 alltså då Israle för första gången i modern tid fick hela det land som Gud lovat. Allt mellan Jordan floden och havet och ända ner till Eilat.
 
Och åter ser vi att Noa här släppte in mera luft när han tog av taket och vi vet att ungefär samtidigt allts 1967 och 1968 så bröt den Andeväckels ut so skulle innefatta alla olika samfung allt från den Katolska kyrkan ända över till Pingströrelsen.
 
Och tidpunkten mellan korpen och att landet var helt tort är just 50 dagar i berättelsen om Noa precis som det är 50 år i vår histora också mellan 1917 och 1967. Guds profetiora stämmer.
 
1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
 
Men det som många inte sett och som är anmärkninsvärt här är att i nästa vers får vi åter läsa att marken är torr. Och det är naturligtivis en profetia på hur vi åter ska möta detta att Israel får hela sitt land. Vi som lever idag vet att det är mycket om och men med Israel och deras fiender försöker hela tiden ta över deras område. Men här ska alltså Gud återupprepa att de får hela området.
 
Och då går Noa ut ur arken. Jesus kommer alltså till Judafolket. Och han gör det tillsammans med alla människorna i arken. Alltså de 7 församlingarna och alla djuren. Alltså alla som blivit frälsta bland hedningarna. Det kommer att bli ett mäktigt återkommande när Jesus på nytt kommer till Israels land.
 
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 <Trad:> Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
 
Tiden mellan de här två tidpunkterna, 1:a dagen 1:a månaden och  27 dagen i 2:a månaden är 56 dagar och när vi då räknar i år hamnar vi på 1967 + 56 = 2023. Är det då Jesus ska komma igen. Ja tanken är slående när Noa gick ut ur arken och ut till Israels land borde logiskt vara när Jesus kommer till Israels folk och land.
 
Och hittills kan vi se hur profetian har gått i uppfyllelse och när vi ser allt som händer idag och hur galen världen är så är det inte alls osanolikt att Jesus kommer redan nästa år. Vi får se och som vanligt får vi säga, människan spår men Gud rår.
 
Det är intressant att upptäcka att så här exakta profetior finns i Bibeln och då förstår man verkligen att det är Gud själv som har inspirerat de som skrivit Bibeln och att de ord som står där är de Gud vill ha där. Bibeln är Guds ord och vi kan också konstatera att Gud finns för det som står där stämmer.
 
Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar