söndag 22 december 2019


Församlingens roll 1,
Jesus har frälst sin församling


När vi fortsätter att läsa i Uppenbarelseboken så kommer vi till Bibelställen som framhäver församlingens roll. Vi får här möte Johannes som får en liten skrift, som redan är öppen. Till skillnad från Jesus som fick en hel bok som skulle öppnas.

Och den här lilla skriften pekar på församlingens uppgift, och Jesus har redan öppnat den åt oss genom sin frälsning.
                                                                                            
Upp 10:1. Och jag ser en annan mäktig ängel [budbärare] som kommer ner från himlen, iförd en sky och med en regnbåge på sitt huvud, och hans ansikte är som solen och hans fötter är som elds pelare.
Upp 10:2. Och han har i sin hand en liten skrift [bokrulle], som är öppnad, och han ställer sin högra fot på havet och sin vänstra fot på marken [jorden].


Ängeln som kommer här i Upp 10:1 har många likheter med Jesus, och vi ser t ex att Ansiktet är som solen, och det brukar vara en symbol för Jesus.

Det vi också ser är att den lilla skriften redan var öppen. Detta till skillnad mot boken som Jesus öppnade i kapitel 5. Och den som har öppnat den här skriften är också Jesus. Han är vår frälsare. Så församlingen som alltså får motta den här lilla skriften får en skrift som kommer av Jesu frälsning.

Vi i församlingen har alltså en uppgift, en uppgift som vi fått av Gud och som möjliggjorts genom Jesu offer. Och det är Jesu budskap vi ska föra ut, hans Evangelium till hela världen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar