torsdag 12 december 2019


Sigillen 40,
Både Israels folk och Hedningarna ska bli frälsta



Det är intressant att läsa vidare och där kan vi läsa om hur Gud bryr sig om sitt folk, och ger dem frälsning.

Men inte bara det utan från hela jorden kan vi här läsa hur en enorm skara samlas hos Gud i himlen, en skara som blivit renad i Jesu blod och prisar Gud för segern.

Låt oss läsa Upp 7 för där ser vi resultatet av Guds frälsning:

Upp 7:1. Och därefter ser jag 4 änglar [sändebud] som har ställt sig på jordens 4 hörn och som behärskar jordens 4 vindar, så att det inte skall blåsa på jorden eller på havet eller på något träd.
Upp 7:2. Och jag ser en annan ängel [sändebud] som stiger upp från soluppgången [öster] och som har Guds levande sigill, och han ropar med väldig röst till de 4 änglarna [sändebuden] som får uppgiften [ges] att skada jorden och havet.
Upp 7:3. Och säger: Skada inte jorden eller havet eller träden, förrän vi har märkt med sigill vår Guds tjänare på deras pannor.
Upp 7:4. Och jag hör siffran på dem som märkts med sigill, 144 000, som märkts med sigill från varje stam av Israels barn.

Upp 7:5. Från Judas stam 12 000 som märkts med sigill, från Rubens stam 12 000 som märkts med sigill, från Gads stam 12 000 som märkts med sigill,
Upp 7:6. Från Assers stam 12 000 som märkts med sigill, från Naftalis stam 12 000 som märkts med sigill, från Manasses stam 12 000 som märkts med sigill,
Upp 7:7. Från Simons stam 12 000 som märkts med sigill, från Levis stam 12 000 som märkts med sigill, från Isaskars stam 12 000 som märkts med sigill,
Upp 7:8. Från Sebulons stam 12 000 som märkts med sigill, från Josefs stam 12 000 som märkts med sigill, från Benjamins stam 12 000 som märkts med sigill.
Upp 7:9. Och därefter ser jag, och se en stor folkskara som ingen kan räkna, ur varje folk och alla stammar och nationer och språk, som stod inför tronen och inför lammet, iklädda långa vita [skinande] kläder och med palmblad i sina händer.
Upp 7:10. Och de ropar med väldig röst och proklamerar: Frälsningen finns hos vår Gud, han som sitter på tronen, och hos lammet.
Upp 7:11. Och alla änglarna [sändebuden] hade ställt sig runt omkring tronen och de äldste och de 4 väsendena och de faller ner inför tronen på sina ansikten och de tillber [älskar, ödmjukar sig för] Gud.
Upp 7:12. De säger, Amen, välsignelsen och äran och visdomen och tacket och lovprisningen och makten och styrkan finns hos vår Gud i evigheternas evigheter.
Upp 7:13. Och en av de äldste tar till orda och frågar mig: Dessa som klätts i de långa vita [skinande] kläderna, vilka är de och varifrån kommer de.
Upp 7:14. Och jag säger åt honom: Herre du vet. Och han säger åt mig: Dessa är de som kommer från den väldiga nöden [plågan, förföljelsen], och tvättar sina långa kläder, och gör sina långa kläder vita i lammets blod.
Upp 7:15. Därför är de inför Guds tron och tjänar honom, dag och natt, i hans tempel, och han som sitter på tronen skall slå upp sitt tabernakel [tält] över dem.
Upp 7:16. De skall inte hungra mera, inte heller skall de törsta mera, inte heller faller solen på dem, inte heller någon hetta.
Upp 7:17. För Lammet som är i tronens mitt, skall valla dem och leda dem till vattnens levande källor och Gud skall ta bort varje tår från deras ögon.
Upp 8:1. Och när han öppnar det 7:e sigillet, uppstår det stillhet [tystnad, ro] i himlen, såsom i en halvtimme [halv tid].

Här ser vi alltså resultatet av Jesu seger. Israel ska bli frälst och Hedningarna ska bli frälsta. Det ska bli en stor seger och allt beror på Jesus och hans offer. Han gick allas vår väg.

Och nu sänker sig friden. Nu när det 7:e sigillet bryts så kommer stillheten. Det är samma som i skapelseberättelsen där Gud kunde konstatera den 7:e dagen att det var fullbordat, och Gud kunde vila sig på 7:e dagen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar