onsdag 25 december 2019


Jesus är Davids son och vår frälsare


Här kan vi läsa mera om Jesus, Att han kommer från Davids ätt, från hans far Isai, från den ätt som verkar utdöd

Jes 11:1.  Och det går ut en gren från Isais [min rikedom] stubbe och ett skott från dess rötter som bär frukt.
Jes 11:2.  Och i honom bor [vilar] Jesu [Jashves] ande, visdomens och kunskapens ande, rådighetens och starkhetens ande, Jesu [Jashves] kunskap och uppenbarelse.
Jes 11:3.  Och han låter dem njuta av Jesu [Jashves] uppenbarelse och inte dömer han efter det hans ögon ser och inte dömer han efter det hans öron hör.

Jes 11:4.  Och han dömer de svaga [fattiga] i rättfärdighet, och han låter döma de ödmjuka på jorden [i landet] i sanning [rättrådighet] och han slår jorden [landet] med sin muns stav och han dödar ondskan med sina domars [påbuds] ande.
Jes 11:5.  Och han har rättfärdighetens bälte om sin midja och sanningens bälte om sin rygg.
Jes 11:6.  Vargar vistas med fårhjordar, och leoparder ligger med flockar av killingar, och kalvar och lejon och boskap är tillsammans, och en liten pojke vallar [leder] dem.
Jes 11:7.  Och ko och björn betar tillsammans och deras ungar ligger ner och lejon äter halm som kor.
Jes 11:8.  Ett spädbarn leker vid huggormens håla och en mogen person [barn] räcker ut sin hand mot kobrorna [åsynen av kobrorna].
Jes 11:9.  De gör inte någon ondska och inte fördärvar de på mitt heliga berg, för kunskap om Jesus [Jashve] uppfyller landet [jorden], som vatten täcker havet.
Jes 11:10.  Och det händer på den dagen att han rotfäster Isai, som ett tecken upprest för folken. Till honom söker sig hedningarna, och det är hans härliga gåva.

Här kan vi läsa att det är Hedningarna som Jesus också ska frälsa, precis som det blev, Jesu budskap gick till Hedningarna när Judarna inte ville ta emot honom.

Jes 11:11.  Och det sker på den dagen att Jesus [Jashve] åter räcker sin hand till de boende, kvarlevan av sitt folk, som han räddar [lämnar kvar], från Assyrien [jag har herravälde, går runt] och från Egypten [nöden], och från Patros (en del av Egypten, Namnet har Egyptisk härledning), och från Etiopien [Kus, (namnet har utländsk härledning)], och från Elam [dold, fjärran], och från Sinear (en slätt i Babylonien, namnet har utländsk härledning), och från Hamat [muromgärdat, varm källa], och från havsländerna.

Men också till Israels kvarleva sträcker Jesus ut sin hand till.

Jes 11:12.  Och han håller fram ett tecken för hedningarna, och samlar Israels [Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättfärdighet, han regerar som Gud] förvisade, och han samlar de utspridda från Juda [firad, prisad, vördad, dyrkad], från jordens fyra hörn.

Och detta vi ser idag att Israel samlas det är alltså Jesu verk och ett tecken för oss Hedningar att Jesus finns och verkar idag.

Jes 11:13.  Och Efraim [dubbel frukt] slutar att vara avundsjuk, och Juda [firad, prisad, vördad, dyrkad] fiender försvinner, Efraim är inte avundsjuk på Juda, och Juda pressar inte Efraim.
Jes 11:14.  Och de övertäcker Fillisternas [Palestiniernas, rullande, böljande] sida, tillsammans fördröjer man [han] avkomman från öster [forntiden], Edoms [röd, rödbrusig, rosig] och Moabs [Från Fader, fält, grönska] utsträckta hand, och Ammons [ett folk, inavlade] barn är ni överlägsna.
Jes 11:15.  Och Jesu [Jashves] vrede är över pratmakarna [tungorna] från Egyptens [nödens] tid [hav] och han låter lyfta sin hand över den mäktiga floden, dess ande, och han låter krossa den till sju bäckar [fulla arvedelar], och till fördel för era skor [ert ägande].
Jes 11:16.  Och det blir en väg [passage, övergång] för kvarlevan av hans folk, de som han lämnar kvar från Assyrien [herrarna, fienderna, de som går runt], det som blev till Israel [Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud], på den dagen de fördes upp ur Egyptens [nödens] land.

Jesus är segraren och han krossar motståndarna. Jesus är med sitt folk och så kommer det att förbli.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar