tisdag 10 december 2019


Sigillen 38,
Vårt samhälle försöker skapa sanningar utan Gud


Det går inte. Gud är ju med i allt. Och det är dessa tomma sanningar utan Gud, vi ser idag.

Det finns bara en sanning och det är Guds fasta sanning, klippan, berget, det som består.

Upp 6:16. Och de säger till bergen och till klipporna: Fall över oss och göm oss från hans ansikte, han som sitter på tronen, och från lammets vrede.
Upp 6:17. Eftersom hans vredes väldiga dag har kommit och vem kan stå fast.


Värden försöker med sina falska sanningar, sina lögner, men vi som tror vi ser i vers 17 att det är Guds väldiga dag som möter oss. Det är hans vredes dag och den kan vi läsa om i Upp 16. Vi tittade på det nyligen. Där läser man om tre onda andar som härjar och det är nu vi är där. I den 6:e av Guds vredesskålar.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Vi har dessa tre onda andar igång idag. Vilddjuret som vill bygga en Global värld och Den falske Profeten, som vill lägga alla under Islam, och slutligen Ormen, Draken, som förför våra församlingar, som vi ser idag. Vi är där.

Och målet är som vi ser här Harmagedon vilket är Hamongog, alltså Gazaremsan (Hes 39:11) och det krig som bedrivs därifrån mot Israel för att förinta det Gud håller på att bygga upp.

Men Jesus kommer att segra, det är väl att vi vet det nu i våra dagar när allt ser så konstigt ut. Jesus är med och hans seger kommer.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar