lördag 28 december 2019


Församlingens roll 3,
Församlingarna för ut Jesu budskap


Här i Upp 10:3 ser vi hur det är Jesu budskap som församlingen för ut.

Upp 10:3. Och han ropar med väldig röst, som när ett lejon brölar, och när han ropar, talar [predikar] de 7 åskorna med sina röster [ljud].


Lejonet som brölar är Jesus, det ser vi när vi läser i Upp 5:6.

Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.

Och 7 är en symbol på Jesu 7 församlingar. Vi möter det i Upp 1:20

Upp 1:20. Hemligheten med de 7 stjärnorna som du ser på min högra sida och de 7 gyllene ljus stakarna, den är att, de 7 stjärnorna är de 7 församlingarnas sändebud [änglar], och de 7 ljus stakarna som du ser är församlingarna.


Här i Upp 1:20 möter vi de 7 ljusstakarna som är församlingarna och de 7 stjärnorna som är de 7 församlingarnas ängar, och på samma sätt är de 7 åskorna också just församlingarna och saker i anslutning till dem och det budskap de för ut.

Det är alltså det som Jesus säger, det som lejonet brölar, som församlingarna ska förmedla vidare, som åskorna ska basunera ut.


Vi kan se samma symbolik i 1 Mos 1

1 Mos 1:16 <Trad:> Och Gud gjorde de två stora ljusen, det större till att härska på dagen och det mindre till att härska på natten, och stjärnorna.

Här talas det om hur Gud gjorde de två ljusen på himlen. Och sett i den Andliga skapelsen är ju det stora ljuset, Solen, Jesus, och det mindre ljuset, Månen, Församlingen. Och på samma sätt som månen bara för vidare solens ljus. Så är det alltså här i Upp 10:3 där de 7 åskorna ska föra vidare Lejonets bröl, alltså Jesu ord.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar