söndag 1 december 2019


Sigillen 29,
Det är Jesu offer som ger frälsning


När man ser allt det här lidandet och det som står här i det 5:e Sigillet, så är det viktigt att komma ihåg att det är Jesu offer som ger frälsning.

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.


Man skulle kunna tro att det är de mångas lidande och kanske t o m det personliga lidandet som ger frälsning. Men så är det alltså inte de långa vita kläderna som vi läser om i vers 11 de kommer från Jesu offer, han som var allas vårt offerlamm.

Och Jesus själv säger ju att om de har gjort som de gjorde med Jesus vår herre, varför ska de då inte också göra samma sak med hans tjänare.

Och vi vet också att alla apostlarna förutom Johannes blev dödade.

Karl Håken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar