torsdag 5 december 2019


Sigillen 33,
Församlingen vänds i blod



Månen står för Församlingen, och när Månen vänds i blod alltså blir Blodmåne, då är det Församlingen det talas om.


Det är en Församling i blod, alltså rött, vi möter och vad är det. Är det att församlingens vita ljus har blivit vridet, att församlingen inte längre står för Jesu sanning.

Eller är det att Församlingen får utstå förföljelse och martyrskap.

Upp 6:12. Och jag ser när han öppnar det 6:e sigillet, och se det sker en väldig jordbävning och solen uppträder svart som en sönderfransad säck [i slitet hårigt säck tyg] och månen uppträder som blod [blodsutgjutelse].

Upp 6:13. Och himlens stjärnor faller till jorden, som fikonträdet kastar sina omogna fikon av skakningarna från en väldig storm.


Det finns alltså flera sätt att se på detta med att Månen uppträder som blod. Månen står ju för Församlingen och att den blir blod, vad kan det stå för

Blodmåne har vi hört. Det är en svag måne som inte längre reflekterar solens ljus som det är utan vrider det till ett svagt rött ljus. Och idag kan vi se att vår kyrka har blivit sådan.

Rött står ju för Socialism och kyrkorna idag har blivit mera Socialism än kristendom.

Man kan också se det som Förföljelse och Martyrskap. Och även här ser vi att det på många håll i världen är så idag. I den Muslimska världen är det dödsstraff på att bli Kristen. Och vi ser hur de Kristna har minskat från 20 % i början av 1900 talet till 4 % idag.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar