måndag 30 december 2019


Församlingens roll 5,
När Församlingarnas verk är färdigt är Guds frälsning färdig



I den sista församlingens tid blir Guds verk färdigt. Det är det som är 7:e basunen.

Upp 10:5. Och ängeln [budbäraren] som jag ser, som ställde sig på havet och på marken [jorden], lyfter handen mot himlen.
Upp 10:6. Och han svär [bedyrar] vid honom som lever i evigheters evigheter, som skapar himlen och det i den, och jorden [marken] och det på den och havet och det i det, att ingen tid skall vara mer.
Upp 10:7. Därför i den 7:e ängelns [budbärarens] ljuds dagar, när han trumpetar [blåser i basun], skall Guds hemlighet fullbordas [uppfyllas, avslutas], som han förkunnat [förkunnar] till sina tjänare profeterna.



Idag är vi inne i den sista tiden och vi ser hur Guds frälsning håller på att avslutas. Hela världen har nåtts av Evangelium idag. Och på ställen där evangelium inte kan predikas fysiskt idag, där når sändningar in via satellit.

Och vi ser i Afrika där missionärerna verkat i många år där är drygt hälften idag Kristna.

Men motståndet är intensivt och vi ser hur var 9:e Kristen liver i länder med förföljelse av de Kristna. Och det är också enligt Bibeln där vi i Upp 6 kan läsa om förföljelsen som ska pågå tills antalet av de som ska dödas för Jesu namn är fullt. Och det är snart nu.

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.

Och det här är samma budskap som Jesus gav sina lärjungar, att de skulle få lida som han. Så det vi ser idag om förföljelse av de Kristna är inget som motsätter att vi alltså just nu är i den sista tiden och snart kommer Jesus.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar