lördag 21 december 2019

Sigillen 0,
Totalsummering,
Sigillen bryts


Det är Jesu offer som gör det möjligt för Jesus att öppna sigillen, och här är alltså en beskrivning av vad frälsningen ger.

Vi har idag kommit långt i Jesu totala frälsningsplan, men här ser vi också de avslutande delarna, de vi är inne i idag.

I de här avsnitten går vi igenom Upp 6 och 7.


Sigillen 41, Summering 1, Första sigillet, Jesu totala seger

Det vi kan läsa om Sigillen är en beskrivning av det som kommer från Jesu seger. Och de 4 första sigillen är en kronologisk beskrivning om tiden från Jesu död och uppståndelse fram till vår tid.

Det 5 sigillet är en beskrivning av det lidande som det ligger i att vara sann Kristen.

Det 6:e sigillet är en beskrivning av den enorma kraft som finns i Jesu frälsning och vad som kommer i de sista dagarna, och där känner vi igen oss idag.

Det 7:e Sigillet är ett tecken på att nu är Gud framme, Nu har frälsningen segrat.

Här i det första Sigillet får vi möte en beskrivning av Jesu totala seger som manifesterade sig de första 300 åren fram till Den Katolska Kyrkan.


Sigillen 42, Summering 2, Andra sigillet, Kristendomen etablerar sig

Här med den 2:a hästen har vi kommit in i ett skede när Kristendomen har etablerat sig och har segrat i hela Romarriket. Men det är också ett skede med Krig och ofred.

Och under de här tiden kom både den Katolska Kyrkan och Islam.


Sigillen 43, Summering 3, Tredje sigillet, Mänskligt förnuft kommer in

Det tredje sigillet presenteras av det väsende som representerar människan. Och här är det alltså det mänskliga förnuftet som kommer fram på både ont och gott.

Och en av de saker som blir en följd av det hela är att vi kommer in i dyrtider, och vissa förser sig.


Sigillen 44, Summering 4, Fjärde sigillet, Andligt kaos och andliga strider

Idag är vi inne i det 4:e sigillet, det är det som presenteras av den Helige Ande. Men vi ser också här hur andar blandar sig i det som sker, ja t o m ondskan själv kommer fram och det är alltså det vi ser idag.


Sigillen 45, Summering 5, När Guds sista välsignelse upphör fullbordas vreden

Vi kan läsa om hur den sista välsignelsefloden torkar ut i Upp 16:12 och det ingår i Guds vredes skålar.

Vi kunde tidigare se hur Floderna i 1 Mos 2 stämde med Hästarna i Upp 6. Och när den sista av Guds välsignelsefloder alltså upphör då har Gud fullföljt sin plan och vi har kommit till slutet. Och Guds sista vrede bryter ut innan Jesu frälsning kommer med kraft och helt fullbordas.

Och här kan vi läsa om det vi ser idag med de tre onda Andarna som dominerar vår tid och vars syfte är att utplåna Israel och hela Guds frälsningsplan.


Sigillen 46, Summering 6, Femte sigillet, att vara sann kristen har alltid inneburit förföljelse

Här får vi möte en sanning som gällt i alla tider och det är att sanna kristna alltid möter förföljelse.

Givetvis finns det olika typer av förföljelse, allt ifrån dödande till mera sofistikerad förföljelse, som vi har i vårt land. Men det finns där hela tiden och ändå är det Jesus som kommer att vinna till slut och då är förföljelsen över.

https://minjesus.blogspot.com/2019/12/sigillen-46-summering-6-femte-sigillet.html

Sigillen 47, Summering 7, Sjätte sigillet vänder upp och ner på allt


Här, i det 6:e sigillet, ser vi den totala omvälvningen av tillvaron som kommer ut av Jesu frälsning. Och vi ser också det som händer i vår tid, när mycket av det som varit genom alla tider och som anses som fast idag kastats omkull och om man inte har Jesus som sin fasta klippa är man förlorad.


Sigillen 48, Summering 8, Vi är framme när Sjunde Sigillet bryts

Här får vi möte resultatet av Jesu frälsning fullt ut. Både vad gäller Israel och vad gäller Hedningarna, alltså alla andra folk.

Guds frälsning är total och jublet över att den är slutförd här i samband med det 7:e sigillet är total.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar