onsdag 11 december 2019


Sigillen 39,
Jesus har makten och det är Guds vrede vi ser idag



Det är Guds vredes dag, Gud utgjuter sin vrede, men vi som har Jesus behöver inte fukta. Vi kan stå fasta i Jesus som är vår klippa.

Och vi kan ta fram våra harpor och sjunga Jesu lov för han regerar. Det kan vi läsa om i Upp 15.

Upp 6:16. Och de säger till bergen och till klipporna: Fall över oss och göm oss från hans ansikte, han som sitter på tronen, och från lammets vrede.
Upp 6:17. Eftersom hans vredes väldiga dag har kommit och vem kan stå fast.


I Upp 15 kan vi läsa om vår tid när allt är uppenbart, Hela Jorden är som ett Glashav där man ser allt. Vi är där idag. Och vad ska vi göra då.

Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].

När vi kan se alla delar av Jorden i realtid, vilket vi kan idag, då har vi kommit till det här Bibelstället och då vet vi att Jesus har makten. Och vi ska sjunga Moses och Lammets sång. Guds vilja sker och det vi ser är Jesu rättvisa beslut i den här världen. Vi behöver inte frukta utan vara vid gott mod och tacka Gud, för snart ska alla se hans seger.

Och att allt det här sammanfaller med när Gud utgjuter sin vrede det ser vi i Upp 15:1, alltså första versen ovan, där vi får läsa om änglarna som utgjuter Guds vredesskålar, det som äger rum just nu.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar