lördag 30 november 2019


Sigillen 28,
Idag har vi dödsstraff på att vara Kristen i många länder


Även om vi inte ser det så ofta i offentligheten så finns det alltså människor som får sätta livet till för att de är Kristna idag. Ja man kan likna det vid att man i praktiken har dödsstraff.

Vi har det t ex i Nordkorea där förföljelsen är intensiv.

Vi ser det i Afghanistan där det är förknippat med livsfara att vara Kristen.

Vi ser förföljelsen i många Islam länder och vi ser det också i länder som Kina.

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.


Vi lever idag på ändens tid och vi ser alltså hur det är förföljelse, ja förföljelse till döds som gäller för många Kristna.

Och ser vi i historien så påstås t ex den Katolska kyrkan ha dödat upp emot 100 milj. människor, på grund av att de hade en annorlunda Kristen tro än den Katolska.

Vi kan se hur Kristendomen som var 20 % i Islamvärkden i börja av 1900 talet har ersatts av 4 % idag, och detta fast de sägs pågå stora väckelser i många Islamländer. Sådan förföljelse har det alltså varit i de här länderna.

Men det är märkligt att se att många gånger är det när det är förföljelser som den samma Kristendomen går framåt. Och därför är det med en viss undrar som man tittar på Islamländerna idag, när ska kraften från de många nyomvända kristna bli så stark att Islam faller över ända i dessa länder.

Och när vi läser här ser vi alltså att det här kommer att fortsätta tills Jesus kommer.

Karl Håken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar