måndag 9 september 2019


De 7 Församlingarna 66,
För Andra gången får vi läsa att när 7:e Basunen ljuder då börjar Messias riket


När bibeln tar en sak 2 gånger så är det för att visa att detta är en absolut sanning.

Och åter får vi alltså läsa att när den 7:e Basunen ljuder då kommer Kristi kungadöme, alltså Messias rike. Då ska Jesus regera. Det Judarna alltid längta efter, alltså sin Messias, det kommer då att uppfyllas, och Jesus kommer att bli Messias inte bara för Judarna utan för alla människor.

Upp 11:15. Och den 7:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och väldiga röster kommer från [i] himmelen som säger: De träder fram [blir till], vår Herres [Jesu] och hans Kirsti [Messias] kungadömen, och han skall regera i evigheternas evigheter.


Och det rike som alltså kommer vid den 7:e Basunens ljud det är ett Evigt rike som inte har något slut.

Och på samma sätt som i bibelordet om 1000 årsriket där de som segrat över Vilddjuret ska sitta med Jesus på tronen. Så ser vi här de 24 äldste, alltså representanter för oss som sitter där på troner tillsammans med Gud.

Upp 11:16. Och de 24 äldste som sitter på troner framför Gud, de faller på sina ansikten och tillber Gud.

Upp 11:17. Och de säger: Vi tackar dig Jesus [Herren] Gud, den allsmäktige, som är och som var och som skall komma eftersom du mottog din väldiga makt och du regerar.

De 24 äldste är 12 från gamla förbundet, alltså det med Moses, och 12 från nya förbundet, alltså Jesus.

Och vi ser att de 24 äldste är våra representanter för likadant som vi får i anden falla ner för Jesus och tillbe och tacka Jesus som har frälst oss så gör de 24 äldste.

Allt är från Jesus som nu regerar. Och vi får regera med honom, av nåd.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar