lördag 28 september 2019


Guds Himmel 8,
Det ska vara både Ande och Ljus i Guds församling


Här ser vi Guds församlingar. De vi läste om i Upp 2 och 3, och de är i himlen hos Gud. De är Guds verk och Gud vakar över dem.

Men vi ser här att det Gud vill ha i sina församlingar det är Ande och Ljus. Sanningen ska stråla ut från hans församling.

Upp 4:5. Och från tronen kommer blixtar och åskor och ljud [toner, röster], och framför tronen, 7 lysande ljus [elds facklor] som brinner, de är Guds 7 andar.


Anden är viktig för det är den som talar om för oss vad Gud vill. Det är när vi läser, Bibeln, hans ord i Ande som vi ser vad Gud menar. Och då får vi Guds ljus.

Jesus kom med ljuset och det är när vi är i Jesus som vi har ljuset. Jesus är vår lampa, som vi läste för något avsnitt sedan.

Hur är det idag, har alla församlingar Guds Ande och ljus. Nej det såg vi när vi gick igenom de 7 församlingarna att många av dem hade tappat både Ljuset och Ande.

Men Guds vilja är att återföra både Ljus och Ande till sina församlingar och vi ser nu i de sista dagarna, i den tid vi lever hur Anden har fallit i både Katolska kyrkan och i Reformations kyrkorna. Och Messiasrörelsen som är en ny uppvaktning av den första församlingen, är också fylld av Guds Ande.

Så tittar vi oss omkring ser vi att Guds Ande är på väg och den fyller Guds folk även om avfallet också är verksamt i våra dagar. Men Gud kommer inte att ge sig. Jesu seger är proklamerad och Jesus är den som ska vinna.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar