onsdag 4 juli 2018


Ändetiden 482,
Jesu frälser Världen



Det är hela världen som Jesus skulle frälsa, och vi ser idag hur mer och mer av världen är involverad i detta. Hur frälsningen sprider sig. Ja Jesus predikas idag för alla folk.

Och det ställe där vi kan läsa om att det är Hela världens frälsning som är Guds mål det är i Joh 3:16 – 17.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.


Joh 3:16 är vad man brukar kalla för Lilla Bibeln. Det bibelställe som beskriver Guds frälsning. Och ofta läser man det med betoning på var och en.

Alltså att alla kan bli frälsta, ingen är utesluten, Jesu försoning gäller för alla.

Men läggar man till Joh 3:17 ser man det tydligt att målet är att frälsa världen. Det är alltså inte bara något för några individer som är lyckligt lottade. Och där alla som vill kan få vara med.

Nej ordet säger att världen ska frälsas, och det kan inte tolkas på annat sätt än att det är hela världen som ska bli frälst. Och det är det ord vi ser håller på att uppfyllas idag.

Men naturligtvis för att hela världen ska bli frälst måste ju alla individer också bli frälsta, och det är alltså det som kommer att ske.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar