onsdag 18 juli 2018


Ändetiden 496,
Vi måste vara vakna



Att vara vaken betyder att man reagerar på sin omgivning. Att bara sitta där och vara som död är inte att vara vaken.

Idag är allt för många kristna så. De sitter i sin värld men är döda ur det allmännas perspektiv.

Vi måste vara vakna och reagera.

Mat 24:42.  Var därför vakna eftersom ni inte vet vilken timme som er Jesus [Herre, Jashve] kommer.


Men frågan är naturligtvis hur vi gör det idag. När snart allt sunt tänkande är förbjudet.

Vi har t o m grupper som snokar runt på nätet med hjälp av Datorer för att se om någon säger något som skulle kunna vara förbjudet. Och hittar de något som skulle kunna anmälas gör de det även om det nog egentligen är OK. Bara skräcken att bli anmäld räcker för att tysta.

Och dessa grupper håller ihop. Har pengar tillsammans och advokater. Medan andra som bara vill säga sin sanning, inte har pengar, inte har juridisk uppbackning, och därför måste vara tysta.

Där är dagens samhälle.

Och man vet aldrig hur den domstol är som man hamnar i. Bedömningarna är olika och det som är OK på ett ställe är förbjudet på ett annat.

Hur ska man då reagera, när man inte ser sin motståndare men de ser oss hela tiden och går till attack så fort de kan.

Vi har fått ett dött samhälle. Ett samhälle som inte reagerar när det går snett. För folk vågar inte längre yttra sig. Alla säger till sist samma sak

Och i Uppenbarelseboken kan vi läsa att vi inte ska vara Fega. Då kommer vi inte in i Guds stad, utan hamnar i den eviga elden.

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.

Men vi kan också läsa om Paulus och se hur hans vänner hindrade honom från att gå fram och yttra sig när det var uppenbar risk för att bli dödad och misshandlad.

Så här gäller att ha vishet. Veta vad Gud vill och göra det Anden säger och reagera på rätt sätt. Det är en svår tid vi lever i och här gäller det alltså åter att vara Vaken och känna Guds vilja.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar