måndag 16 juli 2018


Ändetiden 494,
Idag är det som på Noas tid



Total Gudsförnekelse. Nästan ingen vill längre veta av Jesus. Så är det idag. Det är som på Noa tid.

Och de som är Kristna är faktiskt också till stor del okunniga om var vi är i tiden, att Jesus kommer mycket snart.

Mat 24:37.  Och det kommer att bli precis som Noas [det upphör, vila, bo, den som leder, han som lämnades ensam kvar] dagar, också vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:38.  För på samma sätt som det var i de dagarna före floden, de äter och de dricker och de gifter sig och de blir bortgifta, tills den dagen då Noa går in i arken.
Mat 24:39.  Och de förstår inget när översvämningen då kommer och tar bort alla, så kommer det att vara också när Människosonen [Adams son] kommer [är på gång, är i vardande].


Ja det är precis som idag. Nästan ingen förstår var vi är i tiden. Fast vi av profetian kan se att tiden är nära och Jesus är på väg. Vi har ju gått igenom det här i de tidigare avsnitten.

Och det märkliga är att t o m inom kyrkan förstå man inte att Jesus kommer mycket snart. Det finns grupper som säger att så har man ju alltid sagt. Och vi är en av generationerna på vägen framåt. Men att Jesus skulle komma nu är mycket osannolikt. Vi har det inte annorlunda än andra.

Men det har vi. Vi kan se när vi läser i Profetian att det är nu det ska ske.

Och det stora tecknet framför alla andra det är att Israel har fått tillbaka sitt land. Fikonträdet slår ut som vi läste tidigare. Och Israels barn återvände till sitt land.

Och i berättelsen om Noa Kan man faktiskt också se när Jesus ska komma tillbaka:

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

Vi ser här att land var tort 2 gånger, och det motsvara att Israel ska ha hela sitt land, första gången var i vers 12 och det motsvarar 1967 när Israel fick hela sitt land

Andra gången har vi i vers 13. Det är då Noa får uppmaningen att gå ut ur Arken. Med alla som är i den.

Det motsvara att Jesus kommer till israels folk.

Mellan de två tillfällena är det 56 dager vilket omräknat till år alltså blir 2023.

Vi får se vad som händer det året men det är ändå intressant att räkna på de siffror som faktiskt profetian ger oss, och det är samma år här som vi fick fram i förra avsnittet.

Jesus kommer och det är mycket snart.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar